Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Νοε 20 2002

Εδώ ο κόσμος καίγεται... δορυφόροι αρμενίζουν

Χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα – και πώς θα μπορούσε άλλωστε – πραγματοποιήθηκε η δεύτερη συνάντηση της διοίκησης του ΟΤΕ με τον υπουργό Ενέργειας της Κύπρου, κ. Ρολάνδη, και το επιτελείο της Αρχής Ηλεκτρικής Ενέργειας της Μεγαλονήσου για το θέμα της ενδεχόμενης συμμετοχής των Κυπρίων στο εγχείρημα του Δορυφόρου.

Εν μέσω των πλέον κρίσιμων και σοβαρών διαπραγματεύσεων που έχουν γίνει ποτέ για το Κυπριακό, ο Εντεταλμένος Αντιπρόεδρος του Οργανισμού, κ. Σκαρπέλης, μετέβη στην αρχή της εβδομάδας στην μαρτυρική νήσο, προκειμένου να ”σπρώξει” το θέμα της συμμετοχής της ΑΗΚ στην εταιρία HellasSat.

Το θέμα επείγει τον ΟΤΕ που πρόσφατα κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του Δ.Σ. αποφάσισε την εφεξής μονομερή χρηματοδότηση του εγχειρήματος.

Μετά και την προαναφερθείσα απόφαση και εφ’ όσον πραγματοποιηθεί η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατά 30 εκατ. δολάρια (που απαιτούνται για την εκτόξευση), η συμμετοχή του Οργανισμού Τηλεπικοινωνιών Ελλάδας στην κοινοπραξία HellasSat θα φθάσει σε ποσοστό το 85%.

Η εκτόξευση του δορυφόρου θα γίνει σύμφωνα με πληροφορίες του Χαμαιλέοντα, μετά τα μέσα Φεβρουαρίου 2003 από το ακρωτήριο Κανάβεραλ, όπου η Αμερικανική εταιρία Locheed Martin έχει ήδη μεταφέρει τον δορυφόρο της εταιρίας Astrium.

Πάντως, ακόμη και αν ο ΟΤΕ εξασφαλίσει τη συμφωνία της κυπριακής πλευράς, τα χρήματα θα χρειασθεί πολύς καιρός για να τα πάρει, καθώς στη Μεγαλόνησο όλες οι αποφάσεις πρέπει να λαμβάνουν την έγκριση της Βουλής.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v