Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Νοε 26 2002

Tι είπε ο κ. Αντωνακόπουλος στο DJ Newswire

Τα σχέδια του ΟΤΕ για την πώληση του 90% που διαθέτει στην Armentel γνωστοποίησε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ, Λευτέρης Αντωνακόπουλος, σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Dow Jones Newswire, επιβεβαιώνοντας έτσι- ετεροχρονισμένα- τις πληροφορίες που πρόσφατα είχαν απασχολήσει την επικαιρότητα.

Στην ίδια συνέντευξη, ο κ. Αντωνακόπουλος παραδέχθηκε για πρώτη φορά ότι οι ρουμανικές αρχές έχουν δικαίωμα λόγου σε ορισμένες αποφάσεις που αφορούν επενδύσεις πάνω από ένα συγκεκριμένο πλαφόν, χωρίς ωστόσο να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις.

Πάντως επισήμανε ότι ”ο ΟΤΕ έχει την απόλυτη πλειοψηφία στο διοικητικό συμβούλιο της RomTelecom και μπορούμε να κάνουμε ό,τι θέλουμε”.

Επίσης, ο κ. Αντωνακόπουλος δεν παρέλειψε να τονίσει ότι ο ΟΤΕ ποτέ δεν δέχθηκε οποιαδήποτε πίεση από την ελληνική κυβέρνηση, η οποία διαθέτει το ένα τρίτο των μετοχών του Οργανισμού, σχετικά με τις επενδύσεις του στη Ρουμανία.

Όσον αφορά στις προθέσεις του ΟΤΕ, σχετικά με τα μερίδια συμμετοχής του στα Βαλκάνια, δήλωσε ότι τόσο το μερίδιο στην Armentel όσο και ορισμένα μικρότερα στην Ιορδανία και την Ουκρανία θα πωληθούν ύστερα από μια ”ευρεία θεώρηση” των διεθνών δραστηριοτήτων του Οργανισμού.

Ο ίδιος ο κ. Αντωνακόπουλος παραδέχθηκε πως ”έγιναν λάθη”, όσον αφορά στη διεθνή διεύρυνση του Οργανισμού, για να προσθέσει ότι ”έχουμε μάθει (από αυτά)”.

Σημειώνεται ότι ο ΟΤΕ έχει δεσμευτεί πως θα ανακοινώσει το πλήρες κείμενο της συμφωνίας για τη RomTelecom, την Τετάρτη 27 Νοεμβρίου μαζί με τα αποτελέσματα 9μηνου του Οργανισμού.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v