Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Νοε 29 2002

Τα ”κρυφά”... προσόντα της ΕΧΑΕ

Λεπτομέρειες για τα... δραματικά αποτελέσματα 9μήνου της ΕΧΑΕ, που κατάφερε και πάλι να ξεπεράσει (προς τα... κάτω) τις έτσι κι αλλιώς ... ελάχιστες προσδοκίες των αναλυτών, μπορείται να διαβάσετε στις κανονικές σελίδες του euro2day.

Ο Χαμαιλέων, θα σταθεί απλά και μόνο σε ένα στοιχείο, το οποίο έχει ιδιαίτερη σημασία ενόψει των προσπαθειών μετοχοποίησης της εταιρίας που ελέγχει τις χρηματιστηριακές μας αγορές σε ότι αφορά το...τίμημα!!!

Με βάση την τρέχουσα τιμή των περίπου 3,2 ευρώ, η συνολική κεφαλαιοποίηση της ΕΧΑΕ είναι περίπου 230 εκατ. ευρώ, όταν τα μετρητά και τα χρεόγραφα (τα οποία αξιολογούνται σε τρέχουσες τιμές) που έχει στην κατοχή της, έχουν αξία πάνω από 200 εκατ. ευρώ, αφού κιόλας αφαιρεθούν οι υποχρεώσεις της εταιρίας!!!

Εξ αυτών συνάγεται ότι όλες οι δραστηριότητες της εταιρίας, καθώς και τα λοιπά περιουσιακά στοιχεία της αξιολογούνται συνολικά από την αγορά σε κάτι λιγότερο από... 30 εκατ. ευρώ, ήτοι σε περίπου 10 δισ. δρχ!!

Αυτό φίλοι μου, πρακτικά σημαίνει ότι η εταιρία μάλλον είναι σήμερα ΥΠΟΤΙΜΗΜΕΝΗ. Με μια άλλη...προσέγγιση, εάν η εταιρία δεν έκανε προβλέψεις αφαιρετικές των αποτελεσμάτων, θα είχε κέρδη ύψους 10 εκατ. ευρώ στο 9μηνο, σε μία πολύ πολύ κακή συγκυρία για το ΧΑ.

Πόσα θα μπορούσαν να είναι αυτά τα κέρδη με... ”ιδιωτική διαχείριση”;

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v