Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιαν 8 2020

Η μάχη με τον Ηφαιστίωνα και η... απουσία του ΑΔΜΗΕ

Η μάχη με τον Ηφαιστίωνα και η... απουσία του ΑΔΜΗΕ

Η Άνδρος και η Τήνος ήταν από τις περιοχές της χώρας που βίωσαν με άγριο τρόπο τις συνέπειες του Ηφαιστίωνα. Τα δύο νησιά προχθές έμειναν χωρίς ρεύμα σχεδόν τη μισή μέρα. Και όπως έγινε γνωστό από τον ΔΕΔΔΗΕ (αρμόδιος διαχειριστής για το δίκτυο διανομής ηλεκτρικής ενέργειας), το πρόβλημα του μπλακ άουτ προκλήθηκε από βλάβες στις εναέριες γραμμές μεταφοράς (σ.σ. αρμοδιότητας ΑΔΜΗΕ), που είχαν σαν αποτέλεσμα να σβήσουν και τα δύο υποβρύχια καλώδια που ηλεκτροδοτούν την Άνδρο. Το ένα ξεκινά από την Εύβοια και το άλλο από τη Σύρο. Η Τήνος ηλεκτροδοτείται με χαμηλότερης τάσης καλώδιο από την Άνδρο.

Όπως υποστηρίζουν αρμόδιοι παράγοντες που εποπτεύουν την αγορά ηλεκτρισμού και τους δύο διαχειριστές, ο ΔΕΔΔΗΕ αλλά και η ΔΕΗ (ΚΟ) - ΕΙΚΟΝΑ ΜΕΤΟΧΗΣ" href="http://www.euro2day.gr/QuotesDetail.aspx?q=85">ΔΕΗ σήκωσαν το βάρος της ηλεκτροδότησης των δύο νησιών, θέτοντας σε επανεκκίνηση τον αυτόνομο σταθμό παραγωγής ρεύματος της Άνδρου, ο οποίος είναι σε ψυχρή εφεδρεία, από τότε που υφίστανται και τα δύο υποβρύχια καλώδια.

Οπως μάλιστα καταγγέλλουν στη στήλη οι προαναφερόμενοι παράγοντες, κανένας από τον ΑΔΜΗΕ δεν κινητοποιήθηκε για να εντοπίσει αν η βλάβη στις εναέριες γραμμές μεταφοράς είναι στον Υποσταθμό Λιβάδι της Εύβοιας ή στην Άνδρο ή στη Σύρο. Παράλληλα, δεν εξέδωσε ούτε μία ανακοίνωση για το θέμα.

Αυτό που προκαλεί ακόμη πιο αρνητική εντύπωση είναι, σύμφωνα πάντα με τους ίδιους αξιωματούχους, ότι τα σημάδια βλάβης στις γραμμές μεταφοράς είχαν δοθεί πριν το χτύπημα… του Ηφαιστίωνα. Κάποιοι λένε από το μεσημέρι του περασμένου Σαββάτου.

Γι' αυτό σχολιάζουν δεικτικά: «Ο ΑΔΜΗΕ είτε υποτίμησε είτε αδιαφόρησε για τον Ηφαιστίωνα…».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v