Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Φεβ 5 2020

Τα ψιλά γράμματα στα φετινά stress test των τραπεζών και η Euromedica

Τα ψιλά γράμματα στα φετινά stress test των τραπεζών και η Euromedica

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Δύο είναι τα ενδιαφέροντα σημεία των μακροοικονομικών παραδοχών του επικείμενου stress test για τις εγχώριες συστημικές τράπεζες.

Από τη μία, το ακραία δυσμενές σενάριο προβλέπει μεγαλύτερη ύφεση (σωρευτική υποχώρηση ΑΕΠ 6,1% στην τριετία 2020-22), σε σχέση με αυτό του 2018 (υποχώρηση του ΑΕΠ κατά 3,2% στην τριετία).

Από την άλλη, ενέχει ανθεκτικότερη συμπεριφορά για τις τιμές των ακινήτων (πτώση 5,9% των οικιστικών και 11% των εμπορικών ακινήτων), σε σχέση με τις παραδοχές του 2018.

Με δεδομένο ότι οι τιμές των ακινήτων αποτελούν σημαντική παράμετρο της άσκησης προσομοίωσης ακραίων καταστάσεων, τραπεζικά στελέχη εκτιμούν ότι αντισταθμίζεται η επίπτωση από τις επιδεινωμένες προβλέψεις υποχώρησης του ΑΕΠ.

 

EUROMEDICA: Δεν ανησυχούν τη διοίκηση της Euromedica οι δύο αιτήσεις πτώχευσης που υποβλήθηκαν, καθώς τις θεωρεί απολύτως αβάσιμες. Άλλωστε, η εισηγμένη έχει ήδη υποβάλει αίτημα ένταξης στις διατάξεις του άρθρου 106, το οποίο θα εκδικαστεί στις 3 Μαρτίου στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών.

Η σημαντικότερη ωστόσο εξέλιξη είναι πως μετά από αρκετά χρόνια, η Euromedica έχει εξοφλήσει όλες τις υποχρεώσεις της προς το προσωπικό και πλέον η διαδικασία της μισθοδοσίας ακολουθείται κανονικά.
Το ηθικό στον όμιλο είναι ακμαίο και επιχειρείται προσπάθεια σταδιακής ανάκτησης του χαμένου εδάφους των τελευταίων ετών.

Η πλήρης κεφαλαιακή εξυγίανση της Euromedica (κατά πάσα πιθανότητα περιλαμβάνει κούρεμα δανείων και αύξηση μετοχικού κεφαλαίου) θα ολοκληρωθεί με την προσδοκώμενη δικαστική έγκριση για ένταξη στις διατάξεις του άρθρου 106.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v