Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαρ 11 2020

Γιατί η βουτιά του πετρελαίου δεν εμποδίζει τα «πράσινα» ευρω-σχέδια

Γιατί η βουτιά του πετρελαίου δεν εμποδίζει τα «πράσινα» ευρω-σχέδια

Με το που υποχώρησε η τιμή του πετρελαίου, άρχισαν να κυκλοφορούν διάφορες αναλύσεις σχετικά με τις επιπτώσεις που θα έχει στον ευρωπαϊκό σχεδιασμό για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ) και τις αλλαγές που θα υπάρξουν στα σχέδια βιομηχανιών που επιθυμούσαν να στραφούν προς πιο «πράσινες» λύσεις για την ενεργειακή τους τροφοδοσία, κ.α.

Στην αγορά υποστηρίζουν, πάντως, πως ακόμα και μια μεσοπρόθεσμη υποχώρηση του πετρελαίου δεν πρόκειται να αλλάξει τη στρατηγική της Ευρωπαϊκής Ενωσης για τις ΑΠΕ και την κυκλική οικονομία. Γιατί;

Όχι μόνο διότι υπάρχουν δεσμεύσεις από τις διεθνείς συνθήκες για το φαινόμενο του θερμοκηπίου. Κυρίως επειδή η Ευρωπαϊκή Ενωση θεωρεί την «πράσινη οικονομία» προνομιακό πεδίο για ισχυρούς ευρωπαϊκούς ομίλους -από τους Δανούς και τους Ισπανούς που ασχολούνται με τις ανεμογεννήτριες μέχρι τους Γάλλους που ειδικεύονται στη διαχείριση λυμάτων.

Εχοντας χάσει το παιχνίδι από ΗΠΑ και Κίνα σε άλλους τομείς, όπως η τεχνολογία, στις Βρυξέλλες θεωρούν πως έχουν στρατηγικό πλεονέκτημα, που πρέπει να αξιοποιήσουν με κάθε τρόπο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v