Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαϊ 4 2020

Η Αλουμύλ και οι ενέργειες «νοικοκυρέματος»

Η Αλουμύλ και οι ενέργειες «νοικοκυρέματος»

Συνεχίστηκε και πέρσι το πρόγραμμα νοικοκυρέματος του ομίλου Αλουμύλ, ενόψει της επικείμενης συμφωνίας αναδιάρθρωσης βραχυπρόθεσμων σήμερα δανείων, ύψους 161 εκατ. ευρώ.

Ο όμιλος προχώρησε σε ρευστοποίηση/καταστροφή απαξιωμένων αποθεμάτων, χρησιμοποιώντας πρόβλεψη 6,2 εκατ. ευρώ προηγούμενων ετών. Επιπρόσθετα, σταμάτησε η κατασκευαστική δραστηριότητα στην Αμερική, μετά την υλοποίηση συμβολαίων που είχε αναλάβει η θυγατρική Αlumil Fabrication.

Η περιπέτεια στην Αμερική αποδείχθηκε ένα μικρό «Βατερλώ» για τον όμιλο και ο περιορισμός της δραστηριότητας σε γραφείο αντιπροσώπευσης περιλαμβάνεται, όπως πληροφορείται ο Χαμαιλέων, στις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η Aλουμύλ, έναντι των πιστωτών της.

Η βασική δέσμευση της Aλουμύλ και της οικογένειας Μυλωνά, προκειμένου να υπογραφεί η αναδιάρθρωση των δανείων, είναι η απορρόφηση της Αλουφόντ από την Aλουμύλ, ώστε να καθετοποιηθεί ο όμιλος.

Η εισηγμένη θα απορροφήσει απευθείας την Αλουφόντ, προχωρώντας σε αύξηση κεφαλαίου και έκδοση νέων μετοχών, τις οποίες θα λάβει, στο σύνολό τους, εταιρεία συμφερόντων της οικογένειας Μυλωνά, η οποία κατέχει το 81% της Αλουφόντ. Το υπόλοιπο 19% κατέχεται από την Aλουμύλ.

Η απορρόφηση θα αποφασισθεί στην τακτική γενική συνέλευση του Ιουνίου, εφόσον η πανδημία δεν αλλάξει τα δεδομένα…

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v