Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουλ 29 2020

Σφηνάκια για Interlife και το μορατόριουμ MLS-CNL Capital

Σφηνάκια για Interlife και το μορατόριουμ MLS-CNL Capital

CNL Capital-ΜLS: Αν και η διοίκηση της CNL Capital αποφεύγει εδώ και μήνες να σχολιάζει οποιαδήποτε πληροφορία και περιορίζεται στις επίσημες ανακοινώσεις που εκδίδει, κυκλοφορεί έντονα στην αγορά ότι έχει επέλθει «μορατόριουμ» μεταξύ της CNL Capital και της MLS σχετικά με τις ληξιπρόθεσμες οφειλές της δεύτερης προς την πρώτη.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η CNL Capital έλαβε κάποιας μορφής εγγύηση.

 

INTERLIFE: Μιλώντας με άτομα που παρακολούθησαν την προχθεσινή τακτική γενική συνέλευση της Interlife στη Θεσσαλονίκη, αλλά και με παράγοντες της αγοράς, η στήλη έχει να σχολιάσει (αυτή είναι η δουλειά της) τα παρακάτω.

Πρώτον, η διοίκηση της βορειοελλαδίτικης ασφαλιστικής εταιρείας περιμένει τη βελτίωση του κλίματος στην εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά, προκειμένου να προχωρήσει στην παράλληλη διαπραγμάτευση των μετοχών της στο ΧΑ. Με την τρέχουσα τιμή της μετοχής στο ΧΑΚ στα 2,5 ευρώ, η Interlife διαπραγματεύεται με χρηματιστηριακή αξία 46,7 εκατ. ευρώ, όταν τα ίδια κεφάλαιά της στις 31/12/2019 είχαν διαμορφωθεί στα 95,12 εκατ. ευρώ (μιλάμε για δείκτη P/BV στο 0,49).

Δεύτερον, παρά την πολύ υψηλή κερδοφορία που η εταιρεία σημείωσε το 2019 (25,24 εκατ. ευρώ, με τη συνδρομή και του ευνοϊκού επενδυτικού κλίματος), αποφασίστηκε για λόγους συντηρητικότητας να μη διανεμηθεί φέτος μέρισμα στους μετόχους.

Τρίτον, κόντρα στην αναμφίβολα αρνητική επίδραση της πανδημίας στην ασφαλιστική δραστηριότητα, η παραγωγή της Interlife φαίνεται πως μέσα στο πρώτο φετινό εξάμηνο δεν διαφοροποιήθηκε σημαντικά έναντι της αντίστοιχης περυσινής.

Και τέταρτον, μέχρι τώρα τουλάχιστον, οι απώλειες του επενδυτικού χαρτοφυλακίου εκτιμάται ότι δεν είναι μεγάλες, ενώ από την άλλη πλευρά, τα αποτελέσματα έχουν επηρεαστεί θετικά από την επί δίμηνο μειωμένη κυκλοφοριακή κίνηση στους ελληνικούς δρόμους (περιοριστικά μέτρα) λόγω της πανδημίας.

ΥΓ: Η 3K ΑΕΔΑΚ έχει εντοπίσει την Interlife, χτίζοντας σημαντική θέση εδώ και αρκετά χρόνια. Πέρυσι μάλιστα, αγόρασε και ένα πακέτο ιδίων μετοχών της βορειοελλαδίτικης ασφαλιστικής εταιρείας.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v