Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Δεκ 24 2002

”Κυριλέ” μετοχές άνευ... εμπορευσιμότητας

O Χαμαιλέων δεν έχει τα μέσα για να ξεχωρίσει ποιές μετοχές ακριβώς υπόκεινται με τα σημερινά δεδομένα, στη διαδικασία της ειδικής διαπραγμάτευσης που όρισε χθες το Χ.Α. και θα εφαρμοστεί από αρχές Μαίου.

Γνωρίζει όμως ότι μια σειρά μετοχών, που ανήκουν σε πολύ γνωστές εταιρίες κατέλαβαν στη διάρκεια του 2002, περίοπτη θέση ανάμεσα στις μετοχές χαμηλής εμπορευσιμότητας.

Μεταξύ των μετοχών αυτών, περιλαμβάνεται πρώτη πρώτη η... ΕLBISCO, κάτι που ως φαίνεται δεν την εμπόδισε να συμπεριληφθεί στην πρόσφατη αναδιάρθρωση του δείκτη FTSE-Mid-40. Παρότι κατά μέσο όρο οι συναλλαγές της το 2002 ήταν δεν ήταν... 5000 τεμάχια την ημέρα!!!

Από κοντά βεβαίως και η Αγροτική Τράπεζα, με λιγότερα από... 30.000 τεμάχια την ημέρα, γεγονός που δεν την εμποδίζει να ανήκει στο δείκτη της ”βαριάς κεφαλαιοποίησης” FTSE-20.

Λίγο υψηλότερα από πλευράς εμπορευσιμότητας, με ... 0,014% κατά μέσο όρο, στη διάρκεια του τρέχοντος έτους, βρίσκεται η MOTOR OIL, ένα ακόμη από τα... components του FTSE-20, κι ακολουθούν, άλλα ”τρανταχτά” ονόματα, όπως η ΑΓΕΤ, η ΣΙΔΕΝΟΡ, η Goodys, η ΠΕΤΡΟΛΑ, η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, ο ΠΗΓΑΣΟΣ, τα ΚΑΕ, η Σωληνουργία Κορίνθου και η ΑΒ Βασιλόπουλος!!!

Είναι προφανές ότι σε ορισμένες από αυτές τις μετοχές, η υιοθέτηση του ειδικού διαπραγματευτή κρίνεται σκόπιμη έστω και για λόγους... prestige!!!

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v