Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιαν 28 2022

Πανδημία: Θα τους περάσουμε όλους; - Ο ΟΤΕ, η Cosmote και τα 180 εκατ. - Σφηνάκια για Attica Bank, Notos Com και Υγεία

Πανδημία: Θα τους περάσουμε όλους; - Ο ΟΤΕ, η Cosmote και τα 180 εκατ. - Σφηνάκια για Attica Bank, Notos Com και Υγεία

ΠΑΝΔΗΜΙΑ: Μπορεί τα κρούσματα να έχουν μειωθεί, αλλά η πτωτική τάση δείχνει να έχει «κολλήσει», εκεί πέριξ της περιοχής των 17.000-19.000 κρουσμάτων. Το καλό είναι ότι οι διασωληνωμένοι μειώθηκαν τις τελευταίες μέρες, το κακό ότι δείχνουν να μειώνονται εξαιτίας του ρυθμού των… θανάτων, που έσπασαν ρεκόρ τις τελευταίες επτά ημέρες.

Με μέσο ημερήσιο όρο τους 102 νεκρούς για τις τελευταίες ημέρες (μαζί με τους «εκ μεταφοράς από προηγούμενες μέρες, που… πνίγονται στις επικεφαλίδες και στα επίσημα γραφήματα), δεν έχουμε μόνο τις υψηλότερες απώλειες σε μια εβδομάδα, από την αρχή της πανδημίας. Όχι, ταυτόχρονα έχουμε καταφέρει να τους περάσουμε όλους στην Ευρωπαϊκή Ένωση, πλην Βουλγαρίας, και Κροατίας, σε θανάτους του τελευταίου επταημέρου, σύμφωνα με τα στοιχεία του worldometers.org!

Με λίγα λόγια, αυτή την περίοδο καταγράφουμε περισσότερους θανάτους ακόμη και σε σύγκριση με χώρες της Ανατολικής Ευρώπης και των Βαλκανίων που έχουν πολύ χαμηλότερα ποσοστά εμβολιασμού. Παρ' όλα αυτά, χθες ο αρμόδιος υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης ανακοίνωσε περαιτέρω χαλάρωση σε εστίαση και διασκέδαση. Όλα καλά, αλλά μήπως τους περάσουμε όλους;

ΥΓ: Η τακτική που ακολουθούν οι υπεύθυνοι της επίσημης σελίδας του gov.gr με τα στατιστικά της Covid-19 στην Ελλάδα να μην περνούν τα στοιχεία θανάτων που «ετεροχρονίζονται» για διάφορους λόγους, αλλά και να ενημερώνουν τα στοιχεία για νοσηλείες, εξιτήρια και ποσοστά κάλυψης, κυριολεκτικά όποτε τους… καπνίσει, είναι απαράδεκτη.

Κατάφεραν να θεωρείται πολύ καλύτερη και στατιστικά εγκυρότερη η ομάδα NyrrosCovidTeam στο twitter, δηλαδή η προσωπική προσπάθεια δύο ανθρώπων που δεν έχουν πρωτογενή πρόσβαση στα δεδομένα!

 

ΟΤΕ: Το ποσό των 180 εκατ. ευρώ από αδιανέμητα κέρδη εις νέον αποφάσισε να διανείμει στον μοναδικό της μέτοχο, ΟΤΕ, η Cosmote, βάσει της οικονομικής κατάστασης χρήσης 2020.

Η απόφαση ελήφθη από τη γενική συνέλευση της 16ης Δεκεμβρίου. Μια ημέρα, δηλαδή, μετά την ανακοίνωση του ΟΤΕ ότι προσαυξάνει, κατά 100 εκατ. ευρώ, ετησίως, το επενδυτικό του πρόγραμμα ως το 2027, ώστε να επιταχυνθεί η ανάπτυξη δικτύου οπτικών ινών.

Στην ίδια ανακοίνωση, η διοίκηση του ΟΤΕ διευκρίνιζε ότι τα μερίσματα «αναμένεται να εξομαλυνθούν κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου (σ.σ. ως το 2027), ώστε να αποφευχθούν μεγάλες διακυμάνσεις και να αντιμετωπιστούν τυχόν ελλείμματα».

Για τον σκοπό αυτό, τα πλεονάσματα που δημιουργήθηκαν την περίοδο 2018-2021, θα ενσωματωθούν στις ετήσιες ταμειακές ροές τα επόμενα χρόνια, για να στηρίξουν τη συνολική πολιτική αμοιβών των μετόχων τα επόμενα έτη.

 

ΥΓΕΙΑ: Και από τις ανταμοιβές των μετόχων του ΟΤΕ, στην πολιτική ανταμοιβών στελεχών του νοσοκομείου από τη CVC Capital. Το Δ.Σ του Θεραπευτηρίου Υγεία αποφάσισε να διανείμει καθαρά κέρδη ύψους 2,15 εκατ. ευρώ ως bonus στα στελέχη της εταιρείας.

Το καθαρό ποσό της διανομής, μετά από φόρους και ασφαλιστικές εισφορές, ανέρχεται σε 1,1 εκατ. ευρώ.

 

ATTICA BANK: Δεν έχει ληφθεί, προς το παρόν, ουδεμία απόφαση για τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της Attica Bank.

Όπως έγραψε το Euro2day.gr, η πρόταση του ΤΧΣ είναι η θέση να καλυφθεί προσωρινά από τον Μίνο Μωυσή, μη εκτελεστικό μέλος του Δ.Σ της τράπεζας.

Πρόκειται, όμως, περί πρότασης. Οι αποφάσεις δεν έχουν κλειδώσει…


NOTOS COM: Με σημαντικό όφελος για τη Notos Com ολοκληρώθηκε η μεταβίβαση στο Fais Group του 35% της One Outlet, εταιρείας που αναπτύσσει το εμπορικό κέντρο One Salonica.

Η συναλλαγή ολοκληρώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες στα τέλη της περασμένης χρονιάς, μετά την υπογραφή της σχετικής σύμβασης στις 19 Οκτωβρίου και όλα δείχνουν ότι επιβεβαιώνονται οι πληροφορίες της στήλης για τίμημα στα 4 εκατ. ευρώ περίπου.

Πρόκειται για «ζεστό χρήμα» στο ταμείο της Notos, σε μια περίοδο που επιχειρεί να αλλάξει σελίδα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v