Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιαν 16 2003

Τα παράγωγα, ο λαϊκισμός και η ”θυσία” της αγοράς

Γιατί δημιουργούνται στην ελληνική αγορά παραγώγων τόσο μεγάλα discounts σε σχέση με την τιμή των υποκείμενων δεικτών;

Διότι οι ειδικοί διαπραγματευτές οι οποίοι είναι υποχρεωμένοι να λάβουν αντίθετη θέση από τους παίκτες, είναι επίσης υποχρεωμένοι να ”σορτάρουν” τις μετοχές στην υποκείμενη αγορά σε uptick, οπότε προτιμούν να μεγαλώσουν το ρίσκο του παίκτη της αγοράς παραγώγων... ξεχειλώνοντας το discount!

To ξέρουν αυτό οι αρχές; Το ξέρουν. Γιατί δεν λαμβάνουν διορθωτικά μέτρα; Για να μην αντιμετωπίσουν την κριτική, ή καλύτερα την ”οργή” του ”λαϊκιστικού Τύπου, που βεβαίως εξωθείται από κάποιους...παράγοντες!!

Γιατί δεν λειτουργούν τα options σε μετοχές; Διότι δεν έχουν ειδικούς διαπραγματευτές. Γιατί όμως δεν έχουν; Διότι ο ειδικός διπαραγματευτής πρέπει να μπορεί να ”σορτάρει” μετοχές χωρίς τον κανόνα του uptick. Επιβάλλεται!!!

Το ξέρουν αυτό οι αρχές; Το ξέρουν. Γιατί δεν το κάνουν; Διότι δεν θέλουν να έλθουν αντιμέτωπες με την κριτική κάποιων ”παραγόντων” και μιας μερίδας του Τύπου!

Τι αλλάζει μέσω αυτής της υποχωρητικής πολιτικής; Ανεβαίνει η αγορά;

Οχι. Απλά θυσιάζεται η αποτελεσματικότητα της και η δυνατότητα πληρέστερης ανάπτυξης της. Ετσι για να ξέρουμε και τι μας γίνεται.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v