Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιαν 28 2003

Οι τυχεροί και οι... άτυχοι της World Wide

Ολοένα και πληθαίνουν οι πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες ο εξαφανισθής κ. Καστρινάκης της World Wide ΑΕΠΕΥ φέρεται να... ”σερβίριζε” στους πελάτες του πλαστές καταστάσεις ενημέρωσης, τουλάχιστον για τις... ”εξωτικές” επενδύσεις που (υποτίθεται ότι) είχαν στο εξωτερικό.

Πετρέλαιο, καφές και άλλα εμπορεύματα, καθώς και αμερικανικές μετοχές φαίνεται ότι περιελάμβανε το... ”μενού” αυτών των τοποθετήσεων που τουλάχιστον κατά ένα μέρος, μάλλον δεν έγιναν ποτέ!!!

Τυχεροί, από την άλλη πλευρά φαίνεται ότι ήταν όσοι επέλεξαν να επενδύσουν απλά σε μετοχές της Σοφοκλέους, αφού έως στιγμής, πάντα κατά τις διαθέσιμες πληροφορίες, όντως έγιναν οι σχετικές πράξεις και οι τίτλοι βρίσκονται στη μερίδα τους.

Εάν πάντως ισχύει το πρώτο σκέλος των ”φρέσκων” πληροφοριών, προκύπτει ένα σημαντικό- εν όψει... διεθνοποίησης- ερώτημα. Πώς μπορεί να βεβαιωθεί ο έλληνας πελάτης ότι όντως γίνονται οι πράξεις του σε χρηματιστήρια του εξωτερικού, είτε αυτές αφορούν μετοχές, είτε παράγωγα και εμπορεύματα;

Διότι όπως αποδεικνύεται από την περίπτωση της World Wide, ακόμη και μετά την ”εμπειρία” του 1999 και των σκανδάλων της εποχής, ο μέσος έλληνας επενδυτής παραμένει εξαιρετικά ευκολόπιστος και επιπόλαιος ως προς τις τοποθετήσεις του...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v