Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Φεβ 12 2003

Eτοιμος να ”κτίσει” τον κολοσσό ο κ. Μπατατούδης!!

Απρόσκοπτα συνεχίζει ο επιφανής επιχειρηματίας κ. Γιώργος Μπατατούδης, γνωστός σε ορισμένους κύκλους και ως... Μπάτμαν, τις προσπάθειές του για δημιουργία ενός κολοσσού των media με πολυποίκιλες δραστηριότητες που θα ζήλευε ακόμη και ο ίδιος ο Rupert Murdoch.

Αυτό βεβαίως δεν έχει εμποδίσει τον κατήφορο της μετοχής στα 0,13 ευρώ, επίπεδο από το οποίο ανέκαμψε τις τελευταίες ημέρες για να κατακτήσει μόλις χθeς, τα 0,16 ευρώ!!!

Στην τακτική –πλέον- αλληλογραφία της εταιρίας Intersat με τις χρηματιστηριακές αρχές (και πάντα στο γνωστό ύφος λέω-τον-πόνο-μου-σ’-έναν-φίλο) παρατίθεται λίστα με τις επερχόμενες κινήσεις, που στόχο έχουν τη δημιουργία του προαναφερθέντος κολοσσού.

Αρχικά η επιστολή αναφέρεται στο θέμα της ψηφιακής άδειας που η θυγατρική Interactive είχε αποκτήσει το 2000, εν μέσω εκλογικού πυρετού.

Ως γνωστόν το ΕΣΡ μετά την διακοπή της λειτουργίας της Alpha Digital Synthesis ανακάλεσε και την Bat-άδεια με αποτέλεσμα να προκαλέσει την αντίδραση του επιχειρηματία.

Αποφασισμένος να διεκδικήσει το δίκιο του ο κ. Μπατατούδης δηλώνει ότι ”ανέθεσε την υπόθεση της ανάκλησης της αδείας σε γνωστό δικηγορικό γραφείο που διαθέτει σημαντική εμπειρία σε αυτά τα θέματα” (σ.σ. η ανάκληση αδειών ψηφιακής τηλεόρασης άλλωστε είναι... καθημερινό αντικείμενο δικαστικών διενέξεων), ενώ ”μέχρι τη Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2003, θα κατατεθεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας η αίτηση ανακοπής της απόφασης του ΕΣΡ”.

Σε επόμενη επιστολή αναμένουμε να μάθουμε τι ακριβώς σκέπτεται να... κάνει με την άδεια ο επιχειρηματίας.

Στη συνέχεια της τρέχουσας επιστολής απαντάται επίσης το αγωνιώδες ερώτημα τι συμβαίνει με την ανακοίνωση που είχε εκδόσει η εταιρία στις αρχές του προηγούμενου καλοκαιριού, η οποία ανέφερε ότι προτίθεται: α) να συγχωνεύσει με απορρόφηση την εταιρία SEVEN ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΗ & ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ Α.Ε. β) να συγχωνεύσει την εταιρία GRAPES HELLAS A.E., που δραστηριοποιείται στο χώρο των τηλεπικοινωνιών, καθώς και γ) να εξαγοράσει την εταιρία STARCOM A.E., που και αυτή δραστηριοποιείται στον χώρο των τηλεπικοινωνιών.

Κάπου στη διαδρομή η υπόθεση της Starcom μάλλον... παράπεσε, αφού στη νέα επιστολή αναφέρονται μόνο οι περιπτώσεις της Grapes και του Seven, για τις οποίες και έχει... σοβαρό σκοπό που περιγράφεται ώς εξής:

”Η καταγραφή (σ.σ. του εξοπλισμού της Grapes Hellas) έχει ολοκληρωθεί, αναμένεται δε η διευθέτηση ενός διεθνούς leasing, που είχε λάβει η μητρική εταιρία, και τα μηχανήματά της τα είχε διανείμει στις θυγατρικές της εταιρίες.

Με την ολοκλήρωση και της διαδικασίας αυτής, με την οποία θα περιέλθει στην Ελληνική εταιρία ο εξοπλισμός αυτός, η διοίκηση της εταιρίας θα είναι σε θέση να ολοκληρώσει το due diligence που διενεργεί και να προχωρήσει στις ανακοινώσεις”.

Οσο για την Seven τονίζεται χωρίς περαιτέρω επεξηγήσεις ότι ”η διοίκηση (της Intersat) είναι σε θέση να γνωρίζει τόσο την σημερινή κατάστασή της όσο και τις προοπτικές της”. Θα πείτε τι εννοεί εδώ ο... ποιητής; Προφανώς ότι θα προχωρήσει... γρήγορα!!

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v