Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Φεβ 26 2002

Η χαρά του καλού... traderά ή μήπως όχι;

Χαρά θεού όμως ήταν η μέρα και για τους lobbίστες του ...μεροκάματου, τουλάχιστον κρίνοντας από τις επιδόσεις διαφόρων χαρτιών που βρέθηκαν στην ανώτερη κλίμακα της ανόδου. Οπως, για παράδειγμα, η φοβερή και τρομερή Χατζηκρανιώτης (η γνωστή... αυτοκρατορία των αλεύρων), αλλά και η Παρνασσός, η πάλαι ποτέ ”συμμετοχική” εταιρία των αδελφών Γεωργάκη, γνωστών και εκ της εξίσου πολύπαθης ΑΤΕΜΚΕ.

Πρώτη και καλύτερη στην ημερήσια άνοδο εμφανίζεται πάντως η Τζιρακιάν Προφίλ, η οποία τις τελευταίες 10 ημέρες είχε μέσο ημερήσιο όγκο της τάξεως των 1.830 τεμαχίων. Σήμερα Τρίτη όμως έκανε, ούτε λίγο ούτε πολύ... 88.430 τεμάχια και έσπασε τα... κοντέρ.

Διερωτώμαι λοιπόν τι earnings surprise, ή μάλλον τι... surprise εν γένει να μας κρύβει τέλος πάντων αυτός ο βιομηχανικός κολοσσός.

Πολύ σημαντική αύξηση του τζίρου της, με άνοδο κατά 2,04% κατέγραψε επίσης η γνωστή Autohellas, για άγνωστη όμως εις εμέ αιτία. Το ερώτημα είναι τι ώθησε τους επενδυτές να διακινήσουν σήμερα 133.820 τεμάχια, όταν το τελευταίο διάστημα η μετοχή έκανε δεν έκανε 2.000 τεμάχια ημερησίως. Σημειώνω πάντως, για τους... λάτρεις του είδους, ότι έκλεισε στο υψηλότερο σημείο της ημέρας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v