Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαρ 17 2003

Το ρεζιλίκι με Σαραντή και Λογισμό (update)

To χθεσινό σχόλιο ισχύει ως έχει με μικρές αριθμητικές διαφορές καθώς στη συνεδρίαση της Δευτέρας η Σαραντής κατέγραψε ολίγην... άνοδο σε ποσοστό της ταξεως του 1,4% ενω η Λογισμός κατάφερε να καταγραψει πρόσθετες απώλειες -9,24%!!!

”Σε περιόδους αναταραχής και γενικευμένης πτώσης των αξιών οφείλουμε να είμαστε κάτι περισσότερο από ευαίσθητοι σε ορισμένα φαινόμενα.

Ο Χαμαιλέων αναφέρεται ρητώς και απερίφραστα στις δύο εταιρίες που εισήχθησαν τελευταία και... καταβαραθρώθηκαν με συνοπτικές διαδικασίες και πολύ μεγάλες συναλλαγές.

Στην περίπτωση της Λογισμός, η μετοχή έχασε το 1/3 της αξίας της κατά την πρώτη ημέρα διαπραγμάτευσης, ενώ περίπου τις ίδιες απώλειες, σε δύο όμως ημέρες διαπραγμάτευσης, κατέγραψε και η Σαραντής!!!

Σε αμφότερες τις περιπτώσεις άλλαξε χέρια ποσοστό μετοχών που αντιστοιχεί σε περίπου 70% των νέων μετοχών για τη Λογισμός και σε ολίγον τι χαμηλότερο για τη Σαραντής!!

Το πιο εντυπωσιακό όμως είναι ότι οι απώλειες αυτές καταγράφηκαν σε δύο ημέρες οι οποίες ήταν καθαρά ανοδικές για τη Σοφοκλέους!!! Οπως επίσης εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι αμφότερες οι εκδόσεις υπερκαλύφθηκαν από θεσμικούς επενδυτές, ενώ υπάρχει και lock up για τους βασικούς μετόχους.

Τι ακριβώς συμβαίνει; Ξεπουλάνε κάποιοι (μη βασικοί) παλαιοί μέτοχοι στη πλάτη των καινούργιων; Εξασκείται υποτιμητική κερδοσκοπία από κάποιους εις βάρος του επενδυτικού κοινού; Είναι τελικά ηλίθιοι οι θεσμικοί και αγοράζουν άκριτα σε υψηλές τιμές, για να πουλήσουν με χασούρα, όσο-όσο;

Διότι ειδικά στην περίπτωση της Σαραντής, με τη διαδικασία του bookbuilding, η τιμή διάθεσης καθορίστηκε στο ανώτατο όριο του εύρους τιμών!!

Μήπως κάτι άλλο συμβαίνει;

Τι έχουν να πουν για όλα αυτά οι ανάδοχοι, οι σύμβουλοι έκδοσης και οι αρχές που ενέκριναν τα πάντα; Τι εικόνα πρέπει να σχηματίσουμε για τα όσα συμβαίνουν στη Σοφοκλέους του 2003;

Ποιοί καθόρισαν το εύρος τιμής στις μετοχές αυτές και τι έχουν να πουν τώρα σε όσους επένδυσαν;

Προφανώς αναμένουμε και θα... επανέλθουμε!

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v