Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Απρ 24 2003

ΟΠΑΠ: Τα μεγέθη περνούν πάλι στο προσκήνιο

H τελευταία μάλλον... ”επαμφοτερίζουσα” έκθεση της UBS (και καλό το ”χαρτί” και δυσκολίες έχει, ήταν το... πνεύμα της) δεν φαίνεται να πτοεί τους ”προσκείμενους” στον ΟΠΑΠ επενδυτικούς κύκλους.

Οι οποίοι τονίζουν ότι το τελευταίο διάστημα ήταν δύσκολο, αφού η πορεία της μετοχής επηρεάστηκε από τη- δικαιολογημένη- φημολογία περί μετοχοποίησης, αλλά και από τη διαμάχη με την Intralot.

Τώρα όμως, λένε, η καλύτερη του αναμενόμενου πορεία που προβλέπεται ότι θα εμφανίσουν τα νέα παιχνίδια Super-3 και Extra-5 επαναφέρει στο επίκεντρο την πορεία των μεγεθών.

Ενδεικτικές άλλωστε είναι οι προβλέψεις που ”κυκλοφορούν” για ενίσχυση εσόδων της τάξεως του 20% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2002.

Το γεγονός αυτό, υποστηρίζουν οι ”πιστοί οπαδοί” της μετοχής, σε συνδυασμό με τη διατήρηση της υφιστάμενης μερισματικής πολιτικής αναμένεται να αποτελέσει πόλο έλξης για εγχώρια και αλλοδαπά κεφάλαια.

Βεβαιώς οι ”φόβοι” για το λεγόμενο και... ”stock overhang”, με δεδομένη την πρόθεση της κυβέρνησης να πάρει ”χρήμα στο ταμείο”, μέσω μιας νέας μετοχοποίησης, δεν πρόκειται να εξαλειφθούν.

Στην αγορά όμως τα πάντα είναι θέμα... timing. Οι φόβοι ξεπερνιούνται πολύ εύκολα, κι απλά κάποια στιγμή... επανέρχονται.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v