Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαρ 2 2002

”Λίστες”, όπλα , καύσιμα και Σοφοκλέους

Ο ήχος των όπλων και η μυρωδιά του πετρελαίου, ανέκαθεν, ήταν συνδεδεμένες με τις Ενοπλες Δυνάμεις, καθώς και τα δύο είναι συνυφασμένα με την προετοιμασία και την εκτέλεση πολεμικών αποστολών.

Δεν ήξερα βεβαίως, ότι οι ”κρίσεις” των αξιωματικών, όπως αποκαλούνται οι ετήσιες προαγωγές και αποστρατείες, αποτελούσαν...πολεμική αποστολή, ως φάνηκε καθαρά από τα όσα συνέβησαν εφέτος.

Ως γνωστόν, ο αρχηγός του Ναυτικού κ. Θεοδωρουλάκης, παραιτήθηκε, δημιουργώντας έντονους πολιτικούς κραδασμούς. Οχι μόνο διότι φέρεται να διαφώνησε με τις ”επιτακτικές” επιλογές προσώπων της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου, (ιδίως στο σκέλος που αφορούσαν την αποστρατεία του υπαρχηγού κ. Μανουσογιαννάκη), αλλά και διότι, ως κρητικός, διαθέτει πολύ σημαντικές ”κουμπαριές”, με βάση τις οποίες εβλήθη από... ”εχθρικά στρατεύματα”, ως υπερασπιστής μιας πολύ συγκεκριμένης πηγής προμήθειας του ”μαύρου χρυσού”.

Αλλες πάλι πλευρές θεώρησαν την αλλαγή κορυφής στο ναυτικό, ως άμεσα συνδεδεμένη με την προώθηση συγκεκριμένων εξοπλιστικών προγραμμάτων ( που είναι στο επόμενο πακέτο αποφάσεων του ΚΥΣΕΑ)! Το κακό είναι, ότι καμία από τις διαθέσιμες ”δικαιολογίες” δεν είναι υπέρ της κυβέρνησης, το ”προφίλ” της οποίας πάει από το κακό στο χειρότερο.

Κι αυτό, γιατί όπως και νά ’χει, ο κ. Θεοδωρουλάκης πριν ακόμη γίνει αρχηγός του ΓΕΝ, ήταν επί τρία χρόνια αρχηγός του στόλου και όλοι ”στα πέριξ” των Ενόπλων Δυνάμεων γνωρίζουν, ότι είχε σειρά για αρχηγός του ΓΕΕΘΑ!

Ούτε βέβαια είναι υπέρ της, οι φήμες ότι ο κ. Παπαντωνίου έσπευσε να εξαγγείλει τις πρώτες εξοπλιστικές επιλογές και τις αποστρατείες, εν την απουσία του προκατόχου του στο υπουργείο, κ. Τσοχατζόπουλου, σε υπερατλαντικό ταξείδι.

Διότι, οι ειδικευμένοι δημοσιογράφοι είχαν ενημερωθεί, ότι χθές Παρασκευή, θα γινόταν συζήτηση για τα εξοπλιστικά, όχι όμως ότι θα λαμβάνονταν αποφάσεις οπότε η...βιασύνη τους ”πονήρεψε”. Γνωρίζουν επίσης οτι ο παραιτηθείς έχαιρε της εύνοιας του κ. Τσοχατζόπουλου.

Ασχέτως όλων αυτών, οι επιλογές που έγιναν φαίνεται οτι ευνόησαν ορισμένους τίτλους στη Σοφοκλέους. Για την ακρίβεια οδήγησαν σε κατακόρυφη άνοδο την AXON του κ. Λιακουνάκου, (κατα 17,7% παρακαλώ, δεδομένης της εμπλοκής της εταιρίας σε δύο από τα προγράμματα που εγκρίθηκαν), σε ανάκαμψη την Intracom του κ. Κόκκαλη, (που κατέρεε επί μέρες), αλλά και σε ”λελογισμένη” αύξηση τη METKA του κ. Μυτιληναίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v