Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαϊ 26 2003

Τι είπε όμως ο κ. Γκαργκάνας;

Οσον αφορά τον κ. Γκαργκάνα, η στήλη σημειώνει πως η συνέντευξή του στα ΝΕΑ του Σαββάτου, ήταν άκρως αποκαλυπτική. Εν ολίγοις ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για μια σειρά θέματα. Το απόσταγμα όσων είπε έχει περίπου, ως εξής:

- Χρειάζεται ξανά ”λιτότητα” στις αυξήσεις μισθών- ιδίως στο ”ρετιρέ” του δημοσίου και στις ΔΕΚΟ.

- Υπάρχουν σοβαρές αυξήσεις σε τιμές αγαθών-υπηρεσιών, οι οποίες γίνονται πολλάκις απλά για λόγους αύξησης της κερδοφορίας των εμπλεκόμενων συμφερόντων, καθώς ΔΕΝ λειτουργεί αποτελεσματικά ο ανταγωνισμός σε ορισμένες αγορές.

- Εαν συνεχιστεί έτσι η κατάσταση θα αυξηθεί σημαντικά ο πληθωρισμός, θα μειωθεί η ανταγωνιστικότητα και μοιραία θα αυξηθεί η ανεργία.

- Δεν έχουν γίνει οι απαραίτητες διαρθρωτικές αλλαγές, ενώ δεν γίνονται σημαντικές ξένες επενδύσεις, κι αυτά επιβαρύνουν το οικονομικό σκηνικό.

- Τα ασφαλιστικό ΔΕΝ έχει επιλυθεί και θα επιδράσει δυσμενώς στα μακροοικονομικά, τα επόμενα 5-10 χρόνια. Κι ο ίδιος όμως παραδέχεται ότι δεν υπάρχει η απαραίτητη κοινωνική συναίνεση, ούτε βλέπει προσπάθειες για την επίλυσή του (από μια κυβέρνηση που δεν θέλει να το λύσει, θα προσθέταμε εμείς, αφού προτιμά να αφήσει την ”καυτή πατάτα” στο... τραπέζι, για τους... επόμενους).

Αυτά είπε ο κ. Γκαργκάνας, κι επιτέλους μας θύμισε τον κ. Παπαδήμο!

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v