Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Απρ 18 2008

Σφηνάκια για... 8 + 1 εισηγμένες!

Σφηνάκια για... 8 + 1 εισηγμένες!

ΑΕΓΕΚ:
Θέση στο μετοχικό κεφάλαιο της πολύπαθης κατασκευαστικής εταιρίας έχει χτίσει, σύμφωνα με πληροφορίες, εγχώριος μεγαλοεπενδυτής μέσω της EFG Λουξεμβούργου.

Ο ίδιος έχει τοποθετηθεί και στη Γενική. Σε αμφότερες τις περιπτώσεις ποντάρει σε turn around.

-----------------------------

OΛΠ - ΟΛΘ: Ισχυρή τόσο σε μετοχική βάση όσο και σε αριθμό και εμβέλεια ελληνική παρουσία θα έχει, σύμφωνα με πληροφορίες, η κοινοπραξία υπό την Dubai Ports για τη διεκδίκηση εκμετάλλευσης της μίας προβλήτας του ΟΛΘ.

Με 30% περίπου στην κοινοπραξία θα συμμετέχουν εγχώριοι όμιλοι. Ο ένας εξ αυτών είναι μάλλον ο όμιλος ΕΛΤΕΧ που πιθανώς θα αναλάβει και το κατασκευαστικό σκέλος των επενδύσεων. Οι άλλοι τρεις είναι ισχυροί επιχειρηματικοί όμιλοι που δραστηριοποιούνται σε διαφορετικούς, ιδιαίτερα σημαντικούς όμως για το project, κλάδους.

----------------------------

ΕΛΤΕΧ - ΟΛΠ: Πέραν όμως της συνδιεκδίκησης του ΟΛΠ, στον όμιλο ΕΛΤΕΧ διερευνούν και συνεργασίες προκειμένου η ΑΚΤΩΡ να έχει πιθανότητες να αναλάβει και μέρος των επενδύσεων που θα προωθήσει ο πλειοδότης του διαγωνισμού για την εκμετάλλευση δύο προβλητών του ΟΛΠ.

Να πετύχει το... δύο στα δύο;

---------------------------

ELMEC SPORT: Κοντεύει... μήνας από τότε που ο όμιλος Folli Follie είπε στους αναλυτές ότι εντός 15 ημερών θα ανακοινωνόταν το νέο 10ετές business plan της Elmec Sport το οποίο σημειωτέον, όπως και το placement, εκκρεμεί ήδη από τα τέλη του... 2007.

Tο γαρ πολύ της πρόβλεψης γεννά… καθυστερήσεις. 

Και δημιουργεί... εντυπώσεις. 

--------------------------

ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ: Και εξαγορές και βελτίωση της χρηματοοικονομικής εικόνας της συνδύασε το 2007 η Πετρόπουλος.

Το μικτό περιθώριό της κατά την απελθούσα χρήση διαμορφώθηκε στο 20,6% έναντι 18,1% το 2006. Παρά τις εξαγορές που διενήργησε εντός του 2007, τα ταμειακά διαθέσιμα αυξήθηκαν και στις 31/12/07 ανέρχονταν στα 9,5 εκατ. ευρώ έναντι 3,2 εκατ. ευρώ στις 31/12/06, με τον δανεισμό μάλιστα να μειώνεται.

Τα κέρδη ανά μετοχή μετά από φόρους ανήλθαν στο 0,82 ευρώ από 0,47 ευρώ το 2006 και η διοίκηση προτίθεται να προτείνει τη διανομή συνολικού μερίσματος (μαζί με το προμέρισμα 0,12 ευρώ που έχει ήδη διανεμηθεί) 0,50 ευρώ ανά μετοχή.

Για φέτος η διοίκηση της Πετρόπουλος αναμένει ενίσχυση πωλήσεων κατά 10% περίπου στα 130 εκατ. ευρώ και σταθεροποίηση των κερδών στα υψηλά επίπεδα του 2007.

---------------------------

ΟΤΕ - ΑΤΕ: Σωτήριο ενδέχεται να αποδειχτεί για τα δημόσια έσοδα το deal εισόδου της Deutsche Telekom στο μετοχικό κεφάλαιο του ΟΤΕ.

Ακόμη κι αν το Δημόσιο δεν διαθέσει καθόλου από το ποσοστό που κατέχει άμεσα,  μόνο και μόνο η πώληση του 0,9% του μετοχικού κεφαλαίου του ΟΤΕ που κατέχει η Αγροτική, στην Deutsche Telekom, θα απέφερε στην τράπεζα πάνω από 100 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 2/3 σχεδόν θα είναι κεφαλαιακά κέρδη.

Έτσι, ανοίγει ο δρόμος σε μια χρήση δυσχερή για τη λειτουργική πορεία όλων των τραπεζών (βεβαίως και της ΑΤΕ) να προχωρήσει το Δημόσιο και σε placement μετοχών Αγροτικής, εφόσον βελτιωθεί κάπως το επενδυτικό κλίμα . Πιθανότατα στο β΄ εξάμηνο. Αν γίνει έτσι, τότε η... προίκα της ΕΥΔΑΠ μάλλον θα διαφυλαχτεί για το... 2009.

---------------------------

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΚΡΗΤΗΣ: Επενδύσεις 6 εκατ. ευρώ σε Ρουμανία, Κίνα Ρωσία και Πολωνία προγραμματίζει η εισηγμένη για τη διετία 2008-09.

Η επένδυση στη Ρουμανία για δημιουργία νέου εργοστασίου έχει ξεκινήσει και θα χρηματοδοτηθεί τελικώς από την πώληση των υφιστάμενων κτιριακών εγκαταστάσεων καθώς το δυσμενές χρηματιστηριακό κλίμα δεν επιτρέπει την άμεση είσοδο της Romcolor στην τοπική χρηματιστηριακή αγορά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v