Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουν 18 2003

Η FORTHnet και το deal που... σιγοψήνεται

Επανήλθε δυναμικά στο προσκήνιο η υπόθεση της Forthnet. Οι πληροφορίες για τους επενδυτές που θέλουν το πακέτο της εταιρίας το οποίο και κατέχουν οι Μινωικές, ενισχύθηκαν κι από ”φήμες” για εμπλοκή της Telestet στο όλο θέμα.

Ουδείς άλλωστε ξεχνά ότι ο βασικός μέτοχος της Stet (δηλαδή η Telecom Italia) διαθέτει και πακέτο μετοχών στη Forthnet.

Ο Χαμαιλέων, επιμένει στην αρχική του θέση (εκφρασθείσα προ… μηνών) ότι πρόκειται για ένα πολύπλοκο εγχείρημα, το οποίο προετοιμάζεται προφανώς εδώ και αρκετό καιρό.

Ένα εγχείρημα, οι πτυχές του οποίου είτε διότι… μεταβάλλονται, είτε λόγω… μυστικότητας, έχουν κρατηθεί πέρα από την ”πληροφόρηση” της αγοράς.

Εν τούτοις, η συμπεριφορά της μετοχής, αποκαλύπτει κάποια πράγματα.

Για μεγάλο διάστημα κατά το οποίο η άνοδος της Σοφοκλέους είναι σημαντική, η μετοχή κινείται σε ένα μάλλον στενό εύρος διακύμανσης. Ούτε ”τζόγος”, ούτε τίποτα.

Και χθες ξαφνικά, ο όγκος συναλλαγών πολλαπλασιάστηκε (άρα κάποιοι αγόραζαν αλλά και κάποιοι πούλαγαν σε μεγάλες ποσότητες) με μια άνοδο τιμής που φάνηκε ότι είχε… ”όριο” την περιοχή των 6 ευρώ. Ήτοι με μια άνοδο όχι τόσο σημαντική που να δικαιολογεί απότομους όγκους.

Τι δείχνει αυτή η συμπεριφορά; Μάλλον ότι κάποιοι ”εξέρχονταν” παραχωρώντας τη θέση τους, υπό αυστηρά ελεγχόμενες συνθήκες. Ίδωμεν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v