Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαρ 9 2002

”Ανάγκα και Θεοί πείθονται ”(update)

Σας έλεγα από χθές οτι η συμφωνία μεταξύ EFG-Eurobank και Ομίλου Φέσσα για την πώληση του 60% της Hellas On Line από τους δεύτερους στους πρώτους, περιγράφεται από κύκλους της συγκεκριμένης αγοράς (τραπεζικής και... ιντερνετικής) ως περίπου... αναγκαστική.

Τα τελευταία λοιπόν νέα για τη συγκεκριμένη συμφωνία, σύμφωνα πάντα με καλά ενημερωμένους κύκλους της αγοράς, είναι οτι η συμφωνία θα υλοποιηθεί... ”χωρίς λεφτά Κωτσόβολος”, (καμμία σχέση με το συγκεκριμένο όνομα ή την εταιρία πέραν της παλαι ποτέ πασίγνωστης διαφήμισης), ήτοι χωρίς ουσιαστικό αντίτιμο, λόγω των... εξαιρετικών οικονομικών στοιχείων της υπο εξαγορά εταιρίας.



Οπως μάλιστα προσθέτουν οι κακές (;) γλώσσες, ένας χρηματοοικονομικός όμιλος έχει μεν λόγους να προσφέρει συνδέσεις στο Ιnternet στους πελάτες του (ακόμη και ως δώρο) δεν έχει όμως λόγους να δημιουργήσει δική του υποδομή.

Κι αυτό γιατί μπορεί να αποκτήσει την ιδιότητα του διεθνώς αποκαλούμενου Virtual ISP, να χρησιμοποιεί δηλαδή με μικρό ”διόδιο” την υποδομή ενός από τους 2-3 ISP που αναμένεται να επιβιώσουν στην ελληνική αγορά και να προσφέρει τις υπηρεσίες που θέλει στο πελατολόγιο του! Η πρακτική άλλωστε αυτή, ακολουθείται ήδη από άλλους χρηματοοικονομικούς ομίλους.

Γιατί λοιπόν προχωρά ο όμιλος EFG σε αυτή τη συμφωνία; Επειδή έχει ήδη επενδύσει στη συγκεκριμένη δραστηριότητα και αφού ο κ. Φέσσας κατέστησε σαφή την πρόθεσή του να αποχωρήσει από το χώρο, δεν ήθελε (ο όμιλος) να δει την επένδυσή του να απαξιώνεται τελείως, απαντούν οι ίδιες... ”κακές γλώσσες”.

Τι θα γίνει στο μέλλον; Μπορεί ένας χρηματοοικονομικός όμιλος να βγει ανταγωνιστικά στην αγορά του Internet, ή μήπως η Hellas On Line θα ”ζήσει” ένα μεταβατικό διάστημα πριν μεταβληθεί σε Virtual ISP του ομίλου;

Ας μην ξεχνάμε ότι και άλλοι ISP’s, όπως η Compulink, ετοιμάζονται να ακολουθήσουν ακριβώς την ίδια λύση. Κρατούν την υπηρεσία προς το πελατολόγιο και εκχωρούν την καθεαυτό δραστηριότητα της ”σύνδεσης” που θέλει και την ”υποδομή”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v