Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουλ 4 2003

Κάντε και λίγο κράτει με τις ”αγορές ιδίων”

Η στήλη παρατηρεί το γεγονός ότι σε μια περίοδο κατά την οποία οι μετοχές στη Σοφοκλέους ανεβαίνουν (πολλές εξ αυτών άνευ ουσιαστικής αιτίας, για να είμαστε ειλικρινείς) μεγάλος αριθμός εισηγμένων σπεύδει να λάβει αποφάσεις για την αγορά ιδίων μετοχών.

Κι αν το κάνουν απλά και μόνο για να εφαρμόσουν τις αποφάσεις τους όταν και αν η αγορά πέσει, έχει (ίσως) καλώς. Πολυ φοβούμεθα όμως ότι τα πράγματα θα εξελιχθούν με διαφορετικό τρόπο.

Επί του πρακτέου, σπεύδουμε να θυμίσουμε στους λοιπούς μετόχους των εταιριών αυτών, δύο χαρακτηριστικές περιπτώσεις ”στήριξης” με αγορές ιδίων μετοχών.

Αυτή της Εμπορικής που σταμάτησε υποχρεωτικά να αγοράζει στα... 19 ευρώ, τιμή την οποία η μετοχή δεν έχει ακόμη ανακτήσει κι αυτή της ΕΧΑΕ που έσπευσε να αγοράσει το 7,4% των μετοχών της, έως το Σεπτέμβρη του 2002, με μέση τιμή 5,50 ευρώ, ενώ τώρα το δημόσιο πουλά τη συμμετοχή του (δηλαδή το... 33,4% που έχει και τον έλεγχο) στην τιμή των 3,75 ευρώ!!!

ΥΓ: Δεν θέλουμε να φανούμε πονηροί και κακόπιστοι, αλλά φημολογούνται περιπτώσεις βασικών μετόχων που πούλαγαν μετοχές όταν η εταιρία τους... αγόραζε. Οχι βέβαια μετοχές επ’ ονόματί τους, άλλες, στο όνομα διαφόρων off-shore εταιριών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v