Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουν 10 2008

Σφηνάκια για ΕΔΡΙΠ, ΙΑΤΡΙΚΟ και... ΟΛΘ!

Σφηνάκια για ΕΔΡΙΠ, ΙΑΤΡΙΚΟ και... ΟΛΘ!
ΕΔΡΙΠ: Εντυπωσιακούς όγκους έκανε την περασμένη εβδομάδα η μετοχή της Eurodrip εμφανίζοντας μέση συναλλακτική δραστηριότητα τριπλάσια των συνηθισμένων επιδόσεών της. Η αύξηση του όγκου συνόδευσε δε την άνοδο της τιμής της μετοχής από το 1,09 ευρώ στο 1,25 ευρώ, για να έρθει χθες η διόρθωση στο 1,23.

Λειτουργικά φέτος μάλλον είναι η χρονιά της, καθώς παρά τις αρνητικές συναλλαγματικές διαφορές οι θυγατρικές της σε Τουρκία και Αμερική τρέχουν με ιδιαίτερα υψηλούς ρυθμούς αύξησης μεγεθών.

---------------------------------------------------

ΙΑΤΡ: Με βάση την πρόβλεψη για EBITDA 44 εκατ. ευρώ φέτος, οι αναλυτές εκτιμούν ότι η κερδοφορία στον όμιλο του Ιατρικού Αθηνών θα διαμορφωθεί πέριξ των 15 εκατ. ευρώ και στη μητρική στα 16 εκατ. ευρώ. Επίπεδα αντίστοιχα με αυτά του 2007.

Προϋπόθεση όμως για να επιτευχθεί το παραπάνω αποτέλεσμα είναι να μειωθούν τα επιτόκια εξυπηρέτησης δανεισμού στα επίπεδα που είχαν πριν από την επιδείνωση της πιστωτικής κρίσης και την άνοδο του κόστους χρήματος.

Στο μεταξύ, ο όμιλος προχωρά στην έκδοση νέου ομολογιακού δανείου ύψους 60 εκατ. ευρώ.
Το ερώτημα είναι γιατί το κάνει.

Για να αναχρηματοδοτήσει υφιστάμενο δανεισμό ή για να είναι έτοιμος αν πλειοδοτήσει στην Ευρωκλινική;

------------------------------------------------------

ΟΛΘ: Οι εκτιμήσεις για το ύψος που θα έχουν οι οικονομικές προσφορές των τριών διεκδικητών της μίας και μόνον προβλήτας του ΟΛΘ έχουν αρχίσει να φουντώνουν. Ίσως και να... παραφουντώνουν, καθώς οι τελευταίες πληροφορίες κάνουν λόγο για προσφορά που θα είναι αξίας άνω των 400 εκατ. ευρώ!

Αν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, τότε εκείνος που θα κάνει τέτοιου ύψους πρόταση θα είναι διατεθειμένος για μερικά χρόνια να... χάνει λεφτά, καθώς τα "νούμερα" δεν βγαίνουν.

Είναι και τα… επιχειρηματικά λάθη, μερικές φορές, ανθρώπινα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v