Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουλ 25 2003

Κάτι συμβαίνει στα ελληνικά telecoms

Πίσω από τα στοιχεία για νέους συνδρομητές και τους σχετικούς πανηγυρισμούς των ”εναλλακτικών” της σταθερής τηλεφωνίας, λένε οι συνήθως εγκυρότατες πηγές του Χαμαιλέοντα, κρύβεται μια έντονη ”ανασφάλεια”, που για ορισμένους παίκτες σχετίζεται άμεσα με την… επισφάλεια!!!

Όχι. Ο ΟΤΕ δεν έχει λόγους να χαίρεται γι αυτή την κατάσταση, καθώς οι δυσκολίες των εναλλακτικών, ουδόλως πιστώνονται στο ενεργητικό του.

Τα μερίδια αυτός τα χάνει. Απλά οι άλλοι (ή τουλάχιστον οι περισσότεροι εξ αυτών) δεν μπορούν να τα μεταφράσουν σε κέρδη.

Έτσι, σε ένα σημείο τους οι πρόσφατες δηλώσεις του κ. Κορωνιά, ενδέχεται να αποδειχτούν υπό μία έννοια λανθασμένες. Το consolidation στα telecoms είναι αναπόφευκτο. Μόνο που σε αυτή τη φάση θα αφορά κατά μείζονα λόγο στους παρόχους σταθερής (ή μήπως θα έπρεπε να πώ ΚΑΙ σταθερής;) τηλεφωνίας.

Βλέπετε, εκείνοι που έχουν χρήμα, δεν βλέπουν αποτέλεσμα κι εκείνοι που βλέπουν αποτέλεσμα δεν έχουν το χρήμα για να μεγαλώσουν. Οπότε, κάποιοι μάλλον ταιριάζουν… μεταξύ τους.

Υπάρχουν βεβαίως κι εκείνοι που δεν έχουν χρήμα ούτε και… αποτέλεσμα, κάποιοι που θα παίξουν (αν παίξουν) το ρόλο της… ”τσόντας” στα σχήματα που ενδεχομένως θα προκύψουν.

Σε αυτή τη φάση, κλειδί των εξελίξεων αναμένεται να αποτελέσουν δύο εταιρίες. Η μία είναι περισσότερο γνωστή για άλλες τεχνολογικές δραστηριότητες της πέραν της τηλεφωνίας κι η άλλη είναι άμεσα εξαρτώμενη από τις ”δυνάμεις” της… μαμάς της που έως πρότινος είχε σχέση με την υψηλή τεχνολογία όσο κι ο… φάντης με το ρετσινόλαδο…

Ελπίζω ότι με αντιλαμβάνεστε

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v