Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουλ 3 2008

Ρόκας: Από όσα έλεγαν έγιναν τα... αντίθετα

Ρόκας: Από όσα έλεγαν έγιναν τα... αντίθετα

Ήταν 17 Νοέμβρη του 2006 όταν σε συνέντευξη Τύπου της Ρόκας είχε ανακοινωθεί η παραίτηση του ιδρυτή της εταιρίας κ. Χρήστου Ρόκα από τη θέση του προέδρου της εισηγμένης.

Ειπώθηκε τότε ότι τίποτε δεν θα άλλαζε: Nέος πρόεδρος θα ήταν ο υιός Ρόκας, το management team θα παρέμενε το ίδιο και άλλωστε -όπως είχε τονιστεί σε όλους τους τόνους- ο όμιλος Ρόκα προβλεπόταν να πάει από το καλό στο καλύτερο και οι Ισπανοί της Iberdrola ήταν... ξετρελαμένοι με την επένδυσή τους στην Ελλάδα και το management team («είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα», που θα έλεγε και ο Ντίνος Ηλιόπουλος).

Κι όμως, εκ των υστέρων αποδείχτηκε ότι από όσα ειπώθηκαν σε κείνη τη συνέντευξη Τύπου, τελικά έγιναν τα ακριβώς... αντίθετα!

Στα τόσα χρόνια της δημοσιογραφικής πείρας μας, σπάνια ακούσαμε τόσο λανθασμένες εκτιμήσεις!

Για παράδειγμα, ενώ είχε ειπωθεί ότι «δεν αλλάζει τίποτε», μέσα στο επόμενο επτάμηνο παραιτήθηκαν ο νέος πρόεδρος, ο διευθύνων σύμβουλος, ο υπεύθυνος επενδυτικών σχέσεων και άλλα στελέχη της ανώτερης διοίκησης…

Έπεσε περονόσπορος που λένε! 

Επίσης, ενώ ακούγαμε για προβλεπόμενη ανοδική πορεία, στη συνέχεια είδαμε τα κέρδη του ομίλου μέσα στο 2007 να «βυθίζονται», αλλά και τις τρέχουσες προβλέψεις για τη φετινή κερδοφορία να απέχουν… χιλιόμετρα από τα κέρδη του 2006!

Αποδείχτηκε επίσης ότι λόγω αδράνειας τριών περίπου ετών τα νέα projects στην αιολική ενέργεια θα καθυστερούσαν κάποια... χρόνια, με αποτέλεσμα από το 2009 και μετά ο όμιλος Ρόκα να έχανε την πρώτη θέση στον κλάδο από την ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή.

Το «έργο-μαμούθ» μπορεί να μην εγκαταλείφτηκε επισήμως, ωστόσο αναμφίβολα δεν ακούσαμε πολλά νέα γι' αυτό από τότε…

Την ίδια περίοδο μάταια περίμεναν στη Motor Oil τη «γιαγιά» της Ρόκας, Iberdrola, προκειμένου να υλοποιήσουν την κοινή επένδυση που είχαν συμφωνήσει.

Κατόπιν όλων αυτών, η κίνησή τους να προχωρήσουν σε δημόσια προσφορά, προκειμένου να βγάλουν την εισηγμένη εκτός ταμπλό, δεν εξέπληξε και πολλούς

Τουναντίον, μάλλον δικαίωσε τους... καχύποπτους που εδώ και καιρό παρατηρώντας την πορεία της εταιρίας (και της μετοχής) έβλεπαν να έρχεται δημόσια πρόταση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v