Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Αυγ 6 2008

"Γερά" μερίσματα που περιμένουν...

Γερά μερίσματα που περιμένουν...
Δεν πρέπει να μας διαφεύγει ότι πολλές εταιρίες περιμένουν τον Αύγουστο προκειμένου να διανείμουν μέρισμα (με αυξημένα επιτόκια κοιτάζουν να περιορίσουν τους τόκους). Μεταξύ αυτών και δύο επιχειρήσεις με γερή μερισματική απόδοση.

Η Ικτίνος Ελλάς, για παράδειγμα, έχει αποφασίσει τη διανομή μερίσματος 0,04 ευρώ ανά μετοχή. Με βάση την τρέχουσα τιμή προκύπτει μερισματική απόδοση γύρω στο 6% μόλις αποκοπεί το μέρισμα (δικαιούχοι οι κάτοχοι τίτλων στη λήξη της συνεδρίασης της 8ης Αυγούστου).

Μία άλλη περίπτωση είναι η Γενική Εμπορίου (μέρισμα 0,03 ευρώ ανά μετοχή, με δικαιούχους τους κατόχους τίτλων στο τέλος της συνεδρίασης της 11ης Αυγούστου), της οποίας η αντίστοιχη μερισματική απόδοση διαμορφώνεται γύρω στο 5%.

Και αν στη Γενική Εμπορίου νιώθουν ευτυχισμένοι που φέτος αναμένουν να διατηρήσουν την περυσινή κερδοφορία (έντονη κρίση στην αγορά), στην Ικτίνος μιλούν για καλύτερα κέρδη και μέσα στο 2009 αναμένουν τη λειτουργία του πρώτου αιολικού πάρκου ισχύος 19,5 MW.

Το συγκεκριμένο αυτό έργο θα μπορούσε να εμφανίζει κέρδος 1 εκατ. ευρώ από το 2010, όπως τουλάχιστον υποστηρίζει η διοίκηση της εισηγμένης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v