Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουλ 30 2008

ΠΕΙΡ:Η μετάθεση των αποτελεσμάτων & οι προσδοκίες

ΠΕΙΡ:Η μετάθεση των αποτελεσμάτων & οι προσδοκίες
Πυρετό προσδοκιών δημιουργεί στη χρηματιστηριακή αγορά η απόφαση της Τράπεζας Πειραιώς να επισπεύσει την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων β΄ τριμήνου.

Ο τραπεζικός όμιλος με ανακοίνωσή του στις 3 Ιουλίου είχε ορίσει ως ημέρα ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων β΄ τριμήνου την 6η Αυγούστου.

Με νέα απόφασή του, όμως, τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν την προσεχή Πέμπτη 31 Ιουλίου. Μία ημέρα, δηλαδή, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της EFG Eurobank.

Και επειδή συνήθως οι εισηγμένες βιάζονται να ανακοινώσουν τα καλά αποτελέσματα, ενώ τα χειρότερα προσπαθούν να τα "κρύψουν" μέσα στο στρίμωγμα των πολυπληθών ανακοινώσεων, η αγορά "διαβάζει" την επίσπευση ως καλό οιωνό.

Το ότι μεταφέρθηκε δε η ανακοίνωσή τους μία ημέρα μετά τη δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων της EFG Eurobank επίσης δημιουργεί συνειρμούς, μια και όπως έχει δηλώσει η διοίκηση της EFG Eurobank τα αποτελέσματα β΄ τριμήνου της τράπεζας θα είναι καλύτερα του αντίστοιχου α΄ τριμήνου.

Λογικά στην Πειραιώς έχουν λόγους να αντέχουν… τη σύγκριση. Θυμίζουμε δε ότι στη δημοσίευση αποτελεσμάτων α΄ τριμήνου η σύγκριση με την EFG Eurobank μάλλον της βγήκε σε καλό.

Να ποντάρουν σε επανάληψη;

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v