Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Αυγ 14 2008

Τα τουρκικά ζόρια της Intralot

Τα τουρκικά ζόρια της Intralot
Με νύχια και με δόντια θα επιχειρήσει η Intralot (ο εικονιζόμενος κ. Αντωνόπουλος είναι ο CEO της) να διατηρήσει την Τουρκία στο πελατειακό της χαρτοφυλάκιο κερδίζοντας τον διαγωνισμό για τη διενέργεια στοιχήματος σε αθλητικούς αγώνες.

Κι αυτό επειδή μέχρι τώρα η Inteltek (55% Turkcell, 45% Intralot) είχε ως έσοδο το 11,3% των καθαρών πωλήσεων (συνολικές πωλήσεις μείον το ΦΠΑ) ή το 9,1% των συνολικών πωλήσεων (περιλαμβανομένου του ΦΠΑ) που μάνι-μάνι αποτελούσαν γύρω στο 25% των εταιρικών της εσόδων (της Intralot).
 
Ο εν λόγω διαγωνισμός ΔΕΝ περιέχει προτάσεις τεχνολογικής αναβάθμισης κ.λπ., αλλά βασίζεται μόνο στο οικονομικό σκέλος των προσφορών, συνεπώς αυτός που θα δώσει τη χαμηλότερη προσφορά θα κερδίσει και τον διαγωνισμό.

Με τον ανταγωνισμό ισχυρότατο (πλην της Inteltek, έχουν κατέβει τα μεγάλα ονόματα του διεθνούς σκηνικού του τζόγου, η Lottomatica και η Ladbrokes), αποτελεί γενική πεποίθηση ότι οι προσφορές θα είναι χαμηλές, με εκτίμηση ότι αυτές θα κυμαίνονται από 5% έως 6% ως προτεινόμενο ποσοστό στις καθαρές πωλήσεις.

Κι αυτό με τις πληροφορίες να λένε ότι ο ανταγωνισμός θα προσπαθήσει να καταφέρει ισχυρό πλήγμα στη γειτονιά της Intralot μέσω της υποβολής χαμηλής (και ελκυστικής) προσφοράς.

Όμως, με τα fixed costs (ανελαστικά κόστη) να εκτιμώνται περίπου στο 4% των καθαρών πωλήσεων, η δεδομένη χαμηλή προσφορά που θα επικρατήσει και θα κερδίσει τον διαγωνισμό θα περιορίζει δραματικά το καθαρό έσοδο για τον νικητή στο σημείο που να τίθεται εν αμφιβόλω η οφελιμότητα μιας τέτοιας "νίκης".

Γι' αυτό, λοιπόν, σήμερα ή αύριο που αναμένεται να δημοσιοποιηθούν οι οικονομικές προσφορές και (ανεπισήμως) να ανακηρυχθεί ο "νικητής", δεν θα ξέρουμε αν θα πρέπει να συγχαρούμε (εκείνον που έχασε) ή να συλυπηθούμε (εκείνον που κέρδισε)...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v