Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Σεπ 1 2003

Ο ΟΤΕ και η ”διαφάνεια” που τον… έκαψε

H καταβαράθρωση της μετοχής του ΟΤΕ στη συνεδρίαση της Παρασκευής, δείγμα της έντονης δυσαρέσκειας πολλών ελλήνων και ξένων αναλυτών, (που κατηγόρησαν τον Οργανισμό για απόπειρα εξωραϊσμού των αποτελεσμάτων εξαμήνου), είχε και μια άλλη ”παρενέργεια”. Την αναζωπύρωση της φημολογίας περί αποχώρησης-αποπομπής του κ. Αντωνακόπουλου.

Εν τούτοις η διοίκηση του ΟΤΕ έχει ήδη περάσει στην αντεπίθεση, αρχής γενομένης με τις δηλώσεις του CFO κ. Αϊβάζη προς το euro2day.gr., τις οποίες υποθέτουμε ότι ήδη έχετε διαβάσει στις ειδησεογραφικές μας σελίδες.

Ο Χαμαιλέων περιορίζεται να σας αποκαλύψει πώς ξεκίνησε η δεύτερη... ”παρεξήγηση” με τους αναλυτές, αυτή περί του τρόπου ενσωμάτωσης της Rom Telecom στα αποτελέσματα του ΟΤΕ.

Όλα λοιπόν, ισχυρίζονται στελέχη του οργανισμού, ξεκίνησαν από ορισμένες ”διαφάνειες” που παρουσιάστηκαν στο conference call με αναλυτές θεσμικούς κ.λ.π., οι οποίες ανέλυαν επί μέρους σημεία των αποτελεσμάτων.

Μόνο που μία εξ αυτών είχε διαφορετικά στοιχεία σε σχέση με το EBITDA, από αυτά που περιείχε το Δελτίο Τύπου!!! Κι εκεί άρχισαν τα... δύσκολα.

Πάντως από την πλευρά του ΟΤΕ δίδονται διαβεβαιώσεις ότι το ”ανθρώπινο λάθος” έγινε στις διαφάνειες (άρα τα στοιχεία του Δελτίου Τύπου είναι ακριβή) κι ότι σήμερα θα δοθούν πλήρεις εξηγήσεις για το πώς προέκυψε το λάθος σε όλους όσοι συμμετείχαν στο conference call.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v