Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Σεπ 15 2008

Η Σφακιανάκης και οι ουρανοκατέβατες 50άρες

Η Σφακιανάκης και οι ουρανοκατέβατες 50άρες
Πτώση κατά 9,2% κατέγραψε την περασμένη Παρασκευή ο τίτλος της Σφακιανάκης με συναλλαγές 58 χιλ. τεμαχίων. Σύμφωνα με πληροφορίες, εγχώριος παράγοντας αποφάσισε να στοπάρει τις ζημίες που ενέγραφε, έχοντας τοποθετηθεί από τα τέλη του 2007 με το «όραμα» του placement.

Όραμα το οποίο ευαγγελιζόταν πρώην τραπεζίτης ο οποίος μέσω της ΑΕΠΕΥ του είχε προχωρήσει στα τέλη του 2007 και στις αρχές της φετινής χρονιάς σε άτυπες παρουσιάσεις της Σφακιανάκης, χωρίς επισήμως να έχει αναλάβει το market making.

Κάποιες 50άρες (σε χιλιάδες μετοχών) είχαν μοιραστεί τότε σε θεσμικούς και ιδιώτες, με τις κακές γλώσσες να αναφέρουν ότι ακολουθήθηκε όλο το… εθιμοτυπικό της διακράτησης.

Μόνο που το placement δεν ερχόταν. Αρχικά ήταν να το κάνει desk της Citigroup, μετά κυκλοφόρησαν φήμες για τη Sal Oppenheim που διαψεύστηκαν πάραυτα από τους εν Ελλάδι συνεργάτες της γερμανικής επενδυτικής τράπεζας. Ακολούθησαν φήμες για Deutsche Bank, η οποία φερόταν να έχει αγοράσει και πακέτο μετοχών.

Τίποτε από όλα αυτά δεν έγινε. Οι φήμες περί εξαγορών που συνόδευαν αυτές του placement κυκλοφόρησαν για τελευταία φορά στις αρχές του Αυγούστου. Την ίδια περίοδο (6/8) ξεκίνησε και η ειδική διαπραγμάτευση της μετοχής από την Τράπεζα Κύπρου.

Η οποία έψαχνε να βρει την Παρασκευή γιατί πέφτει ο ουρανός στο κεφάλι της Σφακιανάκης.

Δεν ήξερε, δεν ρώταγε…

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v