Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Σεπ 9 2003

Σοφοκλέους: Yπερκείμενη και… υποκείμενη!!!

Ανησυχητική για πολλούς από τους παράγοντες της αγοράς ήταν η χθεσινή συνεδρίαση, αφού η εντονότατη πτώση των τιμών, στην οποία ”πρωταγωνίστησαν οι τραπεζικές μετοχές, συνοδεύτηκε από χαμηλό τζίρο, μία σαφής ένδειξη πλήρους έλλειψης αγοραστών.

Ωστόσο, η προσεκτική σύγκριση με τον υψηλό όγκο και το- ελάχιστο έστω-premium στα συμβόλαια παραγώγων του FTSE-20, οδηγεί ενδεχομένως σε ένα περισσότερο ”ψύχραιμο” συμπέρασμα.

Ότι οι πιέσεις ίσως σχετίζονται περισσότερο με τις προσδοκίες διάθεσης τραπεζικών ”πακέτων” κι άρα με κινήσεις αναδιάρθρωσης χαρτοφυλακίων στον βαρυσήμαντο αυτό κλάδο- και λιγότερο με φόβους των μεγάλων παικτών για την γενικότερη πορεία της αγοράς.

Με απλά λόγια, κάποιοι που προτίθενται να αγοράσουν μετοχές από τα επικείμενα placements (της Alpha ανακοινώθηκε ήδη, της ΕΤΕ θεωρείται θέμα ”ελαχίστου” διαστήματος) πιέζουν τις τιμές πουλώντας, με την πεποίθηση ότι θα αγοράσουν φτηνότερα, ή πουλούν άλλες μετοχές για να αποκτήσουν ρευστότητα.

Και ταυτόχρονα με αυτές τις πωλήσεις μετοχών, αγοράζουν συμβόλαια στα παράγωγα, οπότε κρατούν περίπου σταθερή την ”έκθεσή” τους στην αγορά.

Ενδιαφέρον, δεν βρίσκετε;

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v