Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Σεπ 16 2003

HELLASAT: Δυο γάιδαροι μαλώνανε...

Διένεξη για το θέμα του ”εθνικού ουρανού” δημιουργήθηκε μεταξύ σοβαρού και αστείου χθες το πρωί, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του Ελληνικού Δορυφόρου, στην οποία παρεβρέθη τόσο η ελληνική όσο και η Κυπριακή πολιτική ηγεσία.

Ο Πρωθυπουργός της Ελλάδος κ. Σημίτης, είπε αστειευόμενος προς τους δημοσιογράφους ότι η Ελλάδα έχει πλέον ένα ”οικόπεδο” στον ουρανό, το οποίο μάλιστα δεν είναι... αυθαίρετο.

Το αστείο του κ. Σημίτη, προκάλεσε την αντίδραση του προέδρου της Μεγαλονήσου, κ. Παπαδόπουλου, ο οποίος ανταπάντησε λέγοντας χαριτωμένα ότι το ”οικόπεδο” δεν ανήκει στην Ελλάδα αλλά στην Κύπρο, η οποία ευγενικά της το... παραχωρεί!!

Η αλήθεια βέβαια είναι ότι η θέση 39 μοίρες ανατολικά δεν ανήκει σε κανένα από τα δύο κράτη, απλώς τους επιτρέπεται η χρήση από κοινού και η κοινοπραξία του δορυφόρου (στην οποία ο ΟΤΕ κατέχει πλειοψηφικό πακέτο μετά τις αλλεπάληλες αυξήσεις κεφαλαίου) τοποθέτησε εκεί το δορυφόρο προκειμένου να εξυπηρετεί συμφέροντα των δύο χωρών αλλά και εταιριών που επιθυμούν να ενοικιάσουν αναμεταδότες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v