Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Σεπ 23 2003

”Elementary, Greeks!”

Να διευρύνουν τους ορίζοντές τους σε άλλες ευρωπαϊκές αγορές, πέραν της Σοφοκλέους, κάλεσε εμμέσως πλην σαφώς τους έλληνες επενδυτές, ο Robert Watson, Senior Investment Analyst της Citigroup.

Οπως, πιθανόν, θα πληροφορηθήκατε από τις ειδησεογραφικές σελίδες του euro2day.gr o κ. Watson (σ.σ. απλή συνωνυμία με τον... σύντροφο του Σέρλοκ Χολμς), βρέθηκε στην Αθήνα, όπου μεταξύ άλλων ανέπτυξε στους έλληνες δημοσιογράφους, το θέμα ”Διεθνείς χρηματαγορές: Κίνδυνοι και ευκαιρίες εντός των 12 επόμενων μηνών”.

Η αναφορά από τον κ. Watson στη Σοφοκλέους δεν ήλθε ως αποτέλεσμα ερώτησης συναδέλφων, αλλά ως απόρροια της σπουδής του κ. Watson να προεξοφλήσει, όπως είπε, ότι θα ερωτηθεί για αυτήν!!!

Κι έτσι έσπευσε να συστήσει εξωστρέφεια ”δεδομένου του μικρού μεγέθους της ελληνικής αγοράς, της οποίας η κεφαλαιοποίηση αντιστοιχεί στο 1% του MSCI Europe”.

Οι έλληνες επενδυτές μπορούν να ”εκμεταλλευθούν” πλέον την εξάλειψη του συναλλαγματικού κινδύνου, λόγω της ένταξης της Ελλάδος στην ευρωπαϊκή οικογένεια, επεσήμανε ο κ. Watson.

Την ίδια στιγμή δε, τόνισε ότι τα οφέλη από την διασπορά χαρτοφυλακίου ανάμεσα σε περισσότερες κατηγορίες επενδύσεων, είναι πολλά.

”Elementery, Greeks!”, θα μπορούσε να πει ο διαπρεπής αναλυτής, παραφράζοντας τον... Σέρλοκ Χολμς. Τελικά πάντως το... απέφυγε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v