Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Σεπ 30 2003

Marfin: Παρόντες και οι… ”ανταγωνιστές”

H ”είδηση της ημέρας” χθες ήταν σαφώς η… declaration του ομίλου Marfin ότι προτίθεται να επεκταθεί στο retail banking, είτε αποκτώντας τον έλεγχο της Γενικής (αυτό σε γενικές γραμμές το… ξέραμε) είτε λαμβάνοντας μειοψηφικό μερίδιο σε μεγάλη τράπεζα, αρκεί να έχει ”λόγο” και στο management. (Κι αυτό… ΔΕΝ το ξέραμε).

Ως θεωρητική άσκηση θα ήταν ίσως χρήσιμο να υπολογίσουμε τι ποσοστά μετοχών σε τράπεζες της γνωστής πεντάδας των ”μεγάλων” θα μπορούσαν να ”αγοράσουν”, σε τρέχουσες τιμές, τα 280 εκατ. ευρώ που έχει την ευχέρεια να διαθέσει η Marfin! Προχείρως να σας πω ότι σε ορισμένες περιπτώσεις θα έφταναν πάνω από το… 20%!

Έτσι ίσως καθίσταται εμφανές το γιατί η χθεσινή ανοικτή συνέντευξη, κατά τη διάρκεια της οποίας γνωστοποιήθηκαν σε αδρές γραμμές οι επόμενες ”βλέψεις” του ομίλου, δεν θεωρήθηκε σημαντική μόνο από τους δημοσιογράφους και τα στελέχη του.

Μεταξύ των παρισταμένων εθεάθησαν λοιπόν ”πρωτοκλασάτοι” εκπρόσωποι του επιχειρηματικού κόσμου, όπως ο πρόεδρος του ΣΕΒ, κ. Οδ. Κυριακόπουλος, και ο αντιπρόεδρος, κ. Δημ. Δασκαλόπουλος, πολλοί εφοπλιστές, αλλά και γνωστοί… τραπεζίτες, όπως ο κ. Ν. Καραμούζης της EFG Εurobank και ο κ. Απ. Ταμβακάκης της Εθνικής Τράπεζας, οι οποίοι μάλιστα δέχτηκαν χαμογελώντας τα δημοσιογραφικά ”πειράγματα” για την παρουσία τους σε μια εκδήλωση του ”ανταγωνισμού”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v