Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Οκτ 9 2003

Telenor: Πώς κάμφθηκε η... αδιαλλαξία

Σε συμβιβασμό ήλθαν τελικά η νορβηγική κάτοχος του 9% της Cosmote, Telenor και η συμφερόντων του δικηγόρου Β. Σαραντίτη, WR Enterprises.

Λόγω διαφορών που αφορούσαν περασμένα ”πάρε- δώσε” των δύο εταιριών επί ποσοστών της Cosmote, ελληνικό δικαστήριο, είχε επιδικάσει στην WR Enterprises το ποσό των 64,29 εκατ. ευρώ.

Τον Ιανουάριο του 2003, όταν δηλαδή είχε εκδοθεί η εν λόγω απόφαση, η Telenor διεμήνυε προς πάσα κατεύθυνση ότι ”δεν πρόκειται να καταβάλει το ποσό” και ότι ”πρόκειται να προχωρήσει σε έφεση επί της πρωτόδικης απόφασης”.

Τι μπορεί να συμβαίνει και κάμφθηκε η... σκανδιναβική αδιαλλαξία;

Απλούστατα, το γεγονός ότι εκκρεμούσε δικαστική διαφορά επί ποσοστών της Cosmote ”δέσμευε” τρόπον τινά το συγκεκριμένο αριθμό μετοχών. Αμα τη επιτεύξει του συμβιβασμού όμως, οι περιοριστικοί όροι αίρονται και έτσι ανοίγει ο δρόμος για την διάθεση και των υπόλοιπων μετοχών της Cosmote που κατέχονται από την Telenor.

Kι όλα αυτά ενώ ζυγώνουν οι...εξελίξεις, δεδομένου ότι γύρω στα τέλη Οκτωβρίου αναμένεται η πώληση του εναπομείναντος ποσοστού της Telenor, κατα πάσα πιθανότητα, στον ΟΤΕ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v