Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Δεκ 3 2008

Η Φουρλής, τα πακέτα και οι συνειρμοί

Η Φουρλής, τα πακέτα και οι συνειρμοί
Ισχυρή πίεση πυροδότησε στη μετοχή της Φουρλής το χθεσινό πακέτο 1.100.000 μετοχών το οποίο άλλαξε χέρια στα 4,5 ευρώ ανά μετοχή, σχεδόν 1 ευρώ χαμηλότερα από το κλείσιμο της Δευτέρας.

Η πώληση ήρθε μετά την -καθοδική- αναθεώρηση της πρόβλεψης της διοίκησης του ομίλου για τα μεγέθη του 2008 και προκάλεσε, λόγω του υψηλού discount (20%), ρίγη ανησυχίας.

Ανησυχία που εντείνεται από τις πληροφορίες ότι πωλητές του 1,1 εκατ. μετοχών της Φουρλής ήταν τρία -ξένα- funds. Ο συνειρμός ήταν αυτόματος για την αγορά.

Το ερώτημα περιοριζόταν στο αν πουλάνε τα A/K της Fidelity ή της Capital.

Μόνο που τόσο η Capital όσο και η Fidelity συνήθως δεν πουλάνε στο μείον 20%, παρά μόνο αν πρόκειται για τα τελευταία κομμάτια μιας θέσης.

Και σε αυτή την περίπτωση δεν δείχνει να ισχύει κάτι τέτοιο.

Βέβαια, πωλήσεις στη Φουρλής υπάρχουν εδώ και μερικές συνεδριάσεις. Κάποιος ξένος -οίκος- αποχωρεί. Και το discount στο οποίο πούλησε δείχνει ότι πιέζεται, από δικούς του πιθανότατα λόγους, να ρευστοποιήσει.

Αν οι πληροφορίες ότι και οι αγοραστές του πακέτου ήταν δύο ισχύουν, τότε ο τρόπος της συναλλαγής δείχνει ότι ο broker επιδίωξε να αντικρίσει την προσφορά με ζήτηση.

Επομένως, χτύπησε πόρτες και κάποιοι στην αγορά μυρίστηκαν ότι επίκειται έξοδος. Εξ ου και υπήρξε ένας μίνι συνωστισμός.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v