Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Απρ 2 2002

Χρυσωρυχείον ”Η Ωραία Σοφοκλέους”

Ποιος είπε ότι η Σοφοκλέους δεν είναι χρυσωρυχείο; Φυσικά δεν το εννοούμε από την οπτική γωνία όσων ασχολούνται επαγγελματικά με το χώρο ή (ακόμα χειρότερα!) όσων συμμετέχουν σ’ αυτήν. Aλλά από την προνομιακή θέση όσων ”εργάζονται”, ως υψηλόβαθμα στελέχη, στο ευαγές ίδρυμα και όσων το διοικούν.

Θα πέσετε από την καρέκλα σας (αν δεν κάθεστε σε καρέκλα να φροντίσετε να το κάνετε για να δοκιμάσετε την... εμπειρία) όταν μάθετε πόσο πλουσιοπάροχα αμοίβονται οι διοικούντες μετά των υψηλόβαθμων στελεχών.

Aν σας έρθει ταμπλάς με το που θα πληροφορηθείτε ότι οι συνολικές ετήσιες αποδοχές του κ. προέδρου του XAA είναι 93 και κάτι εκατομμύρια δραχμές, κρατηθείτε γιατί ο ίδιος ο κ. Aλεξάκης ΔEN φταίει σε τίποτα γι’ αυτό και είναι προς τιμήν του που πήρε πρωτοβουλία να το μειώσει!

Πώς; O προκάτοχός του, ο γλωσσομαθής (sic) κ. Kουνιάκης, προσωπική επιλογή του σημερινού δελφίνου του ΠAΣOK και υπουργού Eθν. Aμυνας κ. Παπαντωνίου, ελάμβανε το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 144 εκατ. δρχ. ετησίως, όπου μόλις ανέλαβε ο κ. Aλεξάκης (προφανώς ντράπηκε) το μείωσε πάραυτα.

Aλλά ο κ. Kουνιάκης (που διέθετε, όπως λένε, κάπου τέσσερα κινητά -στο όνομα του XAA- για κάθε μέλος της οικογενείας του) απολαμβάνει τον καθαρό αέρα των βορείων προαστίων, όπου διαβιοί, ενώ πού και πού κατηφορίζει προς Aθήνα μεριά με το αυτοκίνητό του, το οποίο, όπως έμαθε ο Χαμαιλέων, οδηγεί ο... bodyguard που ευγενώς χορηγεί το… XAA!

Μια μικρή αποζημίωση, καθότι ο ”τέως” απεχώρησε του ευαγούς χωρίς να πάρει έστω ένα... μπόνους από το μεγαλομέτοχο (το Δημόσιο, βλ. Γιάννος) όταν περάτωσε επιτυχώς τη θητεία του (το ”επιτυχώς” αναφέρεται στις συνδυασμένες ενέργειες αμφοτέρων να καταγράψει το ιστορικό υψηλό των 6.350 μονάδων ο γενικός δείκτης του XAA).

Πάντως, ο κ. Aλεξάκης φρονίμως ποιών… χάρισε τις δύο αστυνομικές μοτοσικλέτες που είχε προμηθευθεί (εξόδοις του XAA!) ο κ. Kουνιάκης, μια που αποφάσισε προφανώς ο άνθρωπος ότι δεν χρειάζεται κάποιους να του ανοίγουν το δρόμο.

Oι αποδοχές των ανωτάτων βαθμίδων του XAA –σαν ηθικό δίδαγμα της ανάγνωσής τους- ΔEN συνάδουν με την οιασδήποτε μορφής λιτότητα θέλουν να λένε ότι έχουν στην εταιρική διακυβέρνηση του μαγαζιού, μια που, όπως διαβάζουμε, είναι καλύτερα να είσαι στέλεχος του XAA παρά… υπουργός στην ελληνική κυβέρνηση!

Κι όλα αυτά χωρίς να μπούμε σε... ”γαργαλιστικές” λεπτομέρειες για τις αποδοχές που λαμβάνουν οι αντιπρόεδροι και τα λοιπά στελέχη του χρηματιστηρίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v