Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιαν 5 2004

Πόσο μπορεί να ”σύρει” η πολιτική την αγορά;

Πολιτικά σε μεγάλο βαθμό τα σημερινά σχόλια της στήλης, καθώς αυτός είναι ο παλμός της αγοράς σε τούτη τη φάση.

Την πεποίθηση λοιπόν ότι οι αλλαγές στο πολιτικό σκηνικό μπορούν να συνεχίσουν να επιδρούν θετικά στην αγορά εκφράζουν πλέον ανοικτά παράγοντες της Σοφοκλέους, διευκρινίζοντας βέβαια ότι προϋπόθεση είναι και η διατήρηση του… εύκρατου διεθνούς κλίματος.

Κατ’ αυτούς ή έλευση του κ. Γιώργου Παπανδρέου στο προσκήνιο επιδρά έτσι κι αλλιώς ευεργετικά, αφού δημιουργεί προσδοκίες για… εκσυγχρονισμό και αλλαγές προσώπων σε αμφότερες τις παρατάξεις!

Το ενδεχόμενο μιας πραγματικής ανανέωσης, τόσο σε πρόσωπα όσο και στους όρους με τους οποίους ασκείται η πολιτική αντιπαράθεση, έχει εξιτάρει την αγορά, καθώς κάτι τέτοιο ενδεχομένως θα οδηγούσε σε ρεαλιστικότερες ”υποσχέσεις” για την άρση των αδιεξόδων που απειλούν την οικονομία.

Προς στιγμήν οι προσδοκίες αυτές αρκούν για να δώσουν ώθηση στην αγορά. Εν τούτοις, οι επενδυτές δεν πρέπει να λησμονούν ότι σύντομα θα έλθει η ώρα για το… ξύρισμα των μνηστήρων της εξουσίας, οπότε και θα κριθεί η διάρκεια της ανόδου.

Πολύ σύντομα, τόσο ο κ. Παπανδρέου όσο και ο κ. Καραμανλής, θα κληθούν να παρουσιάσουν προγράμματα ”εξουσίας” με καινοτομίες που να δικαιολογούν τη ”φρεσκάδα” και τη νέα πνοή που εκ πρώτης όψεως αποπνέουν οι ίδιοι, λόγω ηλικίας και φρασεολογίας.

Και εκεί ίσως κριθεί το παιχνίδι όχι μόνον στο στενό κύκλο της Σοφοκλέους αλλά και στον ευρύτερο, των εκλογών. Στα προγράμματα και στα νέα πρόσωπα που καθείς θα καταφέρει να παρουσιάσει ως ”εκτελεστές” των νέων πολιτικών.

Εάν πάλι οι δύο διεκδικητές της εξουσίας αποδειχτούν ανέτοιμοι να ταρακουνήσουν το πολιτικό status quo, υποκύπτοντας στους γνωστούς ”βαρόνους”, εντός και εκτός των κομμάτων τους, τότε το ”σούσουρο” των τελευταίων ημερών θα καταλήξει μετά απά ένα διάστημα σε απογοήτευση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v