Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαρ 3 2009

Σφηνάκια για τράπεζες, ΜΟΗ, ΕΛΠΕ και Βωβό

Σφηνάκια για τράπεζες, ΜΟΗ, ΕΛΠΕ και Βωβό
ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Σημαντικές ευκαιρίες τόσο στις μετοχές όσο και στα ομόλογα διαβλέπει η διοίκηση της Ανδρομέδα ότι θα δώσει η φετινή χρονιά, προς το παρόν όμως διατηρεί… απαγορευτικό για τις τράπεζες.

Κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης της Ανδρομέδα ΑΕΕΧ, ο διευθύνων σύμβουλος της διαχειρίστριας εταιρίας Alpha Trust EΠΕΥ, κ. Φαίδων Ταμβακάκης, ανέφερε ότι η φετινή χρονιά έχει ξεκινήσει αρκετά καλά κι έχουν γίνει σημαντικές τοποθετήσεις σε μετοχές, οι οποίες ήδη αποδίδουν θετικά.

Οι τραπεζικοί τίτλοι δεν συμπεριλαμβάνονται στις επενδυτικές επιλογές της εταιρίας επενδύσεων και όπως σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Ταμβακάκης θα τις επανεξετάσουν όταν… επαναϊδιωτικοποιηθούν!

ΜΟΗ - ΕΛΠΕ: Πολύ μικρή επίπτωση από απομείωση αποθεμάτων αργού πετρελαίου εμφάνισε στο β΄ εξάμηνο του 2008 η Motor Oil.

Η εισηγμένη επιβάρυνε το κόστος πωλήσεών της και τα αποτελέσματά της συνολικά, κατά την περυσινή χρονιά, με 36,4 εκατ. ευρώ αποτιμώντας στην καθαρή ρευστοποιήσιμη αξία προϊόντα, εμπορεύματα και πρώτες ύλες.

Το ποσό είναι εντυπωσιακά χαμηλό αναλογικά με αυτό των ΕΛΠΕ (480 εκατ. ευρώ) και προφανώς εξηγείται από τον καλύτερο χειρισμό στο trading και από την παραδοσιακή τακτική της εταιρίας να διατηρεί χαμηλό ύψος αποθεμάτων. Το ερώτημα είναι γιατί δεν συνοδεύτηκε η παραπάνω τακτική από σημαντική βελτίωση σε επίπεδο free cash flow.

Στον αντίποδα, τα ΕΛΠΕ είδαν στο δ΄ τρίμηνο του 2008 το free cash flow να εκτινάσσεται μέχρι και τα 870 εκατ. ευρώ! Γι' αυτό ουσιαστικά και το μέρισμα που δίνουν είναι επιστροφή κεφαλαίου.

ΒΩΒΟΣ: Σύννεφα πωλήσεων συνεχίζουν να υφίστανται πάνω από τον τίτλο.

Στα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας, λένε οι πηγές μας, μια 300άρα χιλιάδες μετοχές περίμενε να εκτελεστεί, αλλά η αγορά δεν έδωσε τις τιμές που γύρευε ο πωλητής. Και ενδιαφερόμενος να τα πάρει με πακέτο επίσης δεν βρέθηκε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v