Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαρ 16 2004

Τα κριτήρια επιτήρησης και ο νέος Κανονισμός

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, από τα αποτελέσματα του 2003 προέκυψαν νέες εταιρίες που, με βάση την πρακτική των προηγουμένων ετών, έπρεπε να ενταχθούν άμεσα σε καθεστώς επιτήρησης και στην κατηγορία της χαμηλής δραστηριότητας.

Πρέπει όμως να σημειώσουμε ότι ο κύκλος δεν είναι σίγουρο ότι έχει κλείσει.

Το λέμε αυτό διότι το σχέδιο Κανονισμού που έχει δημοσιοποιηθεί, αλλά δεν έχει ακόμη εγκριθεί, προβλέπει ελαφρώς διαφορετικά κριτήρια εισαγωγής στην κατηγορία, αλλά και διαφορετικό τρόπο διαπραγμάτευσης.

Το τι θα συμβεί στη συνέχεια είναι ένα θέμα, όπως άλλο ένα θέμα είναι ότι φτάσαμε στο Μάρτη αλλά κανονισμός δεν υπάρχει!!!

Γι αυτό βέβαια, ο μόνος που ΔΕΝ ευθύνεται είναι ο πρόεδρος του ΧΑ Παν. Αλεξάκης, ο οποίος, όπως έκανε εξ αρχής, συνεχίζει να προωθεί τα σχέδια εκσυγχρονισμού του Χρηματιστηρίου, αδιαφορώντας για προεκλογικές και μετεκλογικές περιόδους.

Ποιοί είναι αυτοί που καθυστερούν την υλοποίηση; θα ρωτήσετε.

Εκείνοι που βλέπουν ιδιοτελή ”κεκτημένα”, ουδεμία σχέση έχοντα με το ευρύ επενδυτικό συμφέρον, να παρασύρονται από τις εξελίξεις. Και γι αυτό κάνουν ό,τι μπορούν να τις μεταλλάξουν ή εστω να τις καθυστερήσουν, θα σας απαντήσω.

Θα μπορούσαμε να τους αποκαλέσουμε και ”υπερμάχους” των... κουρελόχαρτων, καθότι εκεί εδράζονται οι... ”συμπάθειές” τους.

Επί του θέματος όμως θα επανέλθουμε κάποια στιγμή, αν χρειαστεί, με... ντοκουμέντα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v