Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Απρ 21 2009

Neurosoft: Μια Ελληνίδα στο... Μιλάνο

Neurosoft: Μια Ελληνίδα στο... Μιλάνο
Το ντεμπούτο της σε μια νέα αγορά, μη ελληνική αλλά πολλά υποσχόμενη ευρωπαϊκή, ετοιμάζεται να κάνει προς τα τέλη αυτού του μήνα μία ελληνική εταιρία, η Neurosoft.

Η αγορά δεν είναι άλλη από το λονδρέζικο ΑΙΜ, όμως όχι του Λονδίνου αλλά του... Μιλάνου! Μην μπερδεύεστε! Το ΑΙΜ άνοιξε αγορά και στο Μιλάνο της γείτονος για να εξυπηρετήσει μια μεγάλη δυνητική πελατειακή βάση από τον χώρο του ευρώ.

Σε αυτήν την αγορά η εταιρία που θα κάνει το ποδαρικό δεν είναι ιταλική, όπως θα περίμενε κανείς, αλλά ελληνική και μάλιστα μία από τις ελάχιστες που ασχολούνται με την πρωτογενή παραγωγή λογισμικού.

Η Neurosoft είναι μια σχετικά νέα εταιρία που ιδρύθηκε το 1994 με σκοπό τον σχεδιασμό και την υλοποίηση ολοκληρωμένων πληροφοριακών συστημάτων και την παροχή τεχνολογικά εξειδικευμένων υπηρεσιών.

Οι τομείς όπου δραστηριοποιείται σήμερα η Neurosoft είναι τρεις: ο αθλητικός στοιχηματισμός και η ανάλυση τυχερών παιχνιδιών, το Business Intelligence και το Core Factoring Banking Systems.

Η διοίκηση του ΟΠΑΠ με τη διορατικότητα που τη διακρίνει έσπευσε όχι μόνο να αγοράσει το προϊόν του αθλητικού στοιχηματισμού (BOLT), αλλά επιπλέον πήρε και το 36% της εταιρίας ΠΡΟ της εισαγωγής της στο χρηματιστήριο!

Ο πρόεδρος του Χ.Α. κ. Σπ. Καπράλος με την ιδιότητα του προέδρου της Ένωσης Ευρωπαϊκών Χρηματιστηρίων (FESE) δήλωσε ιδιαίτερα χαρούμενος για την "πρωτιά" της ελληνικής εταιρίας σε ένα ευρωπαϊκό χρηματιστήριο και είμαστε βέβαιοι ότι η χαρά του θα είναι... διπλή μόλις η εταιρία πετύχει άλλον έναν στόχο:

το dual listing με την Αθήνα παράλληλα με το Μιλάνο!

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v