Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Απρ 28 2009

Οι δύο πρώην συνέταιροι και η μάχη για Shiseido

Οι δύο πρώην συνέταιροι και η μάχη για Shiseido
Η μάχη για τα μερίδια στην αγορά καλλυντικών γίνεται ολοένα και πιο επιθετική, όσο η κατανάλωση υποχωρεί και τα σήματα με καλές αποδόσεις λιγοστεύουν.

Σε αυτό το σκηνικό η ιαπωνική φίρμα ακριβών καλλυντικών Shiseido, μία από τις λίγες που δεν ανήκουν σε μεγάλα εγχώρια ή πολυεθνικά groups και αντιπροσωπεύεται από την ελληνική Σοσιφάρ, γίνεται "μήλον της Έριδος".

Η μεν Σοσιφάρ φέρεται να έχει συμβόλαιο αντιπροσώπευσης της φίρμας έως το 2010 αλλά και πιθανότητες ανανέωσης της σύμβασης, λόγω της πολυετούς συνεργασίας.

Από την άλλη, πληροφορίες αναφέρουν ότι οι Ιάπωνες έχουν πλησιάσει εδώ και καιρό τον όμιλο Γερολυμάτου, ζητώντας συνεργασία

Πρόταση, την οποία η Alapis, ως νέος ιδιοκτήτης της ΠΓΝ Γερολυμάτος, εξετάζει σοβαρά.

Οι πληροφορίες, ωστόσο, αναφέρουν ότι υπάρχει και έτερος διεκδικητής.

Όμιλος με σοβαρή παρουσία στην εγχώρια αγορά καλλυντικών επιλεκτικής διανομής, ο οποίος παλαιότερα είχε αποσπάσει τη γαλλική φίρμα Clarins από τη Σοσιφάρ.

Ο εν λόγω όμιλος, δε, προσφάτως έχασε τη σημαντική αντιπροσωπεία της φίρμας Yves Saint Laurent, με τζίρο περίπου 8 εκατ. ευρώ, η οποία πέρασε στον πολυεθνικό όμιλο L’Οreal, έπειτα από διεθνή συμφωνία πώλησης.

Επιθυμεί επομένως να αναπληρώσει τζίρους και μερίδια.

Όλα δείχνουν ότι οδεύουμε προς κόντρα δύο ομίλων των οποίων οι βασικοί μέτοχοι έχουν υπάρξει και συνέταιροι. Σε μικρή τράπεζα…

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v