Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Απρ 13 2002

Το ολίσθημα του κ. Κυριακόπουλου

Ανάμεσα στους γραφικούς που υποστηρίζουν οτι η Σοφοκλέους δημιουργεί ”πρόβλημα” στους επιχειρηματίες, διότι τάχα μου δεν μπορούν να αντλήσουν επενδυτικά κεφάλαια, κατάφερε να προστεθεί-αν είναι δυνατόν- και ο ίδιος ο πρόεδρος του ΣΕΒ, ο κ.Οδυσσέας Κυριακόπουλος!

Δεν γνωρίζει ο κ.Κυριακόπουλος οτι η άντληση κεφαλαίων από την αγορά δεν γίνεται μόνο με αυξήσεις υπέρ των παλαιών μετόχων; Οι οποίες βεβαίως, με δεδομένη τη συγκέντρωση μετοχών στα χέρια των βασικών μετόχων, πρέπει να γίνονται με τρόπο που να συμφέρει τους...ίδιους!

Οσοι θυμούνται τι έγινε το 1999-2000 με τις πωλήσεις μετοχών προ της αύξησης- σε πολύ υψηλές τιμές- και με τις αγορές δικαιωμάτων... ”κοψοχρονιά” κ.λ.π., καταλαβαίνουν ακριβώς τι εννοώ! Τότε υπήρξαν επιχειρηματίες που έκαναν την αύξηση κυριολεκτικά ”με τα λεφτά των άλλων”. Αυτό θέλει ο κ. Κυριακόπουλος;

Διότι αν κάποιος σοβαρός επιχειρηματίας ζητάει χρήμα για επενδύσεις, μπορεί να κάνει μια αύξηση σε λογικές τιμές, ή να προσελκύσει θεσμικούς επενδυτές, με μια αύξηση που θα περιλαμβάνει παραίτηση του δικαιώματος των παλαιών μετόχων. Ακόμη και μετατρέψιμα ομολογιακά υπάρχουν!

Γιατί λοιπόν τέτοιες δηλώσεις; Για όλα φταίει η Σοφοκλέους; Στο κάτω κάτω που είναι η απόδοση των τρισεκατομμυρίων που έλαβαν οι εισηγμένοι τα προηγούμενα χρόνια, ώστε να πάρουν θάρρος οι επενδυτές, να τους δώσουν κι άλλα;

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v