Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαϊ 6 2009

Σφηνάκια για Βασιλόπουλο και On Telecoms

Σφηνάκια για Βασιλόπουλο και On Telecoms
ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ: Η αλυσίδα πέτυχε να αυξήσει το μερίδιό της σε μια αγορά της οποίας οι συνολικές πωλήσεις υποχωρούν (πτώση κατά 0,5% στις πωλήσεις του α΄ διμήνου) βελτίωσε τα μικτά της κέρδη, αλλά… απογοήτευσε σε επίπεδο καθαρών κερδών.

Ο λόγος: η σημαντική αύξηση (άνω του 20%) των λειτουργικών εξόδων η οποία οφείλεται στη μειωμένη απόδοση των πρώην Plus και στα κόστη για δημιουργία τριών νέων καταστημάτων ΑΒ.

Τα πρώην Plus εμφάνισαν στο α΄ τρίμηνο πωλήσεις 19 εκατ. ευρώ μικτά κέρδη 3,5 εκατ. ευρώ ζημίες σε επίπεδο EBITDA 1,1 εκατ. ευρώ και σε επίπεδο προ φόρων ζημίες 1,48 εκατ. ευρώ.

Γι' αυτό και ο στόχος της πλήρους αφομοίωσης των Plus μετατέθηκε για το 2010, ενώ οι αρχικές εκτιμήσεις έκαναν λόγο για 2009. 

ON TELECOMS: Σε πυρήνα συγκέντρωσης του συνόλου σχεδόν των μη εισηγμένων παρόχων σταθερής τηλεφωνίας και Ιnternet τείνει να αναδειχτεί η On Telecoms.

Πέραν της επί της αρχής συμφωνίας για την απορρόφηση των Algonet και Net One, οι οποίες ελέγχονται από Olayan Group και Sciens - BNP οι μέτοχοι της On βρίσκονται σε επαφή με την οικογένεια Ευφραίμογλου που ελέγχει τη Vivodi.

Αντικείμενο των επαφών η συγχώνευση των On Telecoms και Vivodi. Υπάρχει, όμως, όπως ακούγεται ένα αγκάθι: Τι θα γίνει με τα δάνεια της Vivodi.

Δάνεια που δύσκολα μπορεί να τα σηκώσει το νέο σχήμα.

Ως εκ τούτου, προϋπόθεση για να ευοδωθούν οι συζητήσεις αποτελεί η ανάληψη του δανεισμού από την οικογένεια Ευφραίμογλου.

Σε αντάλλαγμα, λένε οι πηγές μας, θα λάβει σημαντικό ποσοστό στη νέα εταιρία…

Αν όλα αυτά βγουν, τότε η On θα μετεξελιχτεί σε εταιρία με ισχυρή μετοχική βάση καθώς πέραν του Argo fund θα συμμετέχουν Olayan, Sciens, BNP και Ευφραίμογλου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v