Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Απρ 20 2004

H Πληροφορική και η αποχώρηση των τραπεζών

Μπόλικη… ”φαιά ουσία” χρησιμοποιείται το τελευταίο διάστημα στην αγορά πληροφορικής, προκειμένου να διερευνηθούν από τους υπόλοιπους ”παίκτες” οι αλλαγές που θα προκαλέσει στο σκηνικό του χώρου η απόφαση των τραπεζών να αποχωρήσουν από τις συμμετοχές που διατηρούν σε γνωστές εταιρίες.

Ο υπόλοιπος ανταγωνισμός θεωρεί ότι το ”πείραμα” των τραπεζών να μπουν σε ένα χώρο στον οποίο οι ίδιες είναι ”μεγάλοι πελάτες” δεν απέδωσε τα αναμενόμενα, άρα η ολοσχερής αποχώρησή τους είναι θέμα χρόνου και ”ευκαιρίας απεγκλωβισμού”.

Το ερώτημα είναι τι κραδασμούς θα επιφέρει αυτή η αποχώρηση και τι ευκαιρίες αναδιοργάνωσης του ανταγωνισμού (ακόμη και μέσω… μεταγραφών) θα δημιουργήσει.

Κι εκεί ”πέφτουν” πολλές σκέψεις και πολλά σχέδια.

ΥΓ: Εδώ που τα λέμε, με τις καθυστερήσεις στα μεγάλα δημόσια έργα πληροφορικής (μέσω Γ’ ΚΠΣ, Κοινωνίας της Πληροφορίας κ.λπ.), τα υψηλόβαθμα στελέχη του χώρου έχουν πολύ χρόνο στη διάθεσή τους για... σκέψεις.

Κι αν δεν καταλάβει γρήγορα η σημερινή κυβέρνηση ότι ο χώρος έχει εξαιρετικά ”στρατηγική” σημασία για τη μελλοντική ανάπτυξη της χώρας, θα έχουν ακόμη περισσότερο χρόνο για σκέψη.

”Ορεξη” δεν ξέρουμε αν θα έχουν, έστω και για να... σκέφτονται.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v