Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαϊ 22 2009

Η δημ. πρόταση & τα "μαύρα" που θα γίνουν… άσπρα!

Η δημ. πρόταση & τα μαύρα που θα γίνουν… άσπρα!
Είναι βασικός μέτοχος εισηγμένης εταιρίας και -όπως λένε οι "κακές γλώσσες"- ταυτόχρονα κινείται προς δύο κατευθύνσεις.

Πρώτα απ’ όλα, έχει δώσει εντολή σε γραφείο του Λονδίνου να βρει στρατηγικό συνεταίρο για τον.... "οίκο" του, έναντι τιμήματος πολύ ανώτερου από την τρέχουσα χρηματιστηριακή τιμή. 

Παράλληλα, έχει μαζέψει μετοχές μέσω off shore εταιριών, οι οποίες στην πραγματικότητα ελέγχονται από εκείνον (διόλου πρωτότυπο αυτό, δυστυχώς η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς δεν έχει βρει ακόμη άκρη σε τέτοια θέματα).

Σημειώστε ότι το ποσοστό που έχει μαζέψει ο βασικός μέτοχος δεν είναι καθόλου ευκαταφρόνητο, αφού υπολογίζεται ότι δεν πρέπει να απέχει περισσότερο από 10 ποσοστιαίες μονάδες από το 90%, που καθιστά την οποιαδήποτε δημόσια πρόταση υποχρεωτική.

Τώρα, αν κάποιοι δουν μέσα στους επόμενους μήνες την εκδήλωση δημόσιας πρότασης… ούτε που θα πάει το μυαλό τους ότι θα έχει ουσιαστικά προηγηθεί η υπόθεση του... "στρατηγικού συνεταίρου" από το γραφείο του Λονδίνου.

Διότι υπάρχει και η περίπτωση ο βασικός μέτοχος πρώτα να αγοράσει "στα χαμηλά" τις μετοχές μειοψηφίας και μετά να τις πουλήσει στα... πανύψηλα στους ξένους. 

Η όλη υπόθεση, όμως, δεν τελειώνει εδώ.

Γιατί -όπως επιμένουν οι ίδιες... κακές γλώσσες, ο κ. "βασικός μέτοχος" έχει δεχτεί πρόταση από ξένο επενδυτή για την πώληση ενός ακινήτου της εισηγμένης.
 
Ποια ήταν η απάντησή του; "Συμφωνώ για το τίμημα, αλλά κάτι παραπάνω από τα μισά τα θέλω μαύρα". Και κάπου εκεί το θέμα, προς το παρόν τουλάχιστον, κόλλησε.

Δεν χρειάζεται λοιπόν να είναι κάποιος πολύ.... φαντασιόπληκτος για να υποθέσει ως... κακόβουλος τρίτος ότι: 

Ο κ. "βασικός μέτοχος" πρώτα θέλει να πάρει τα "μαύρα" από το ακίνητο της εισηγμένης, με αυτά τα μαύρα να αποκτήσει τις μειοψηφίες των μικρομετόχων και στη συνέχεια να εισπράξει ο ίδιος τα πολύ περισσότερα... "άσπρα" από το εξωτερικό. 

Ποιος είναι;  

Υ.Γ.:
Θα επανέλθουμε στην υπόθεση με περισσότερα στοιχεία...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v