Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουν 18 2009

Το ράλι και ο πληθωρισμός στις… μετοχές!

Το ράλι και ο πληθωρισμός στις… μετοχές!
Η στήλη θα προσπαθήσει να είναι σύντομη, λιτή και… περιεκτική.

Κατ' αρχάς, αρκετοί από τους ξένους ειδήμονες περί τις μετοχές θεωρούν ότι οι τιμές έχουν ανέβει πολύ διεθνώς.

Σημειώστε δε ότι την άποψη αυτή την έχουν ακόμη και "γκουρού" που ΔΕΝ θεωρούν ότι η κρίση θα ξαναχειροτερέψει, διότι πιστεύουν ότι οι μετοχές ανέβηκαν πολύ γρήγορα και πολύ ψηλά σε σχέση με την οικονομική κατάσταση.

Επιπροσθέτως, πέρα από τον πληθωρισμό πράσινων χαρτιών (τα πάλαι ποτέ δολάρια που έγιναν εσχάτως… μαρουλόφυλλα από τις αμερικανικές αρχές) φαίνεται ότι τουλάχιστον στις ΗΠΑ υπάρχει πληθωρισμός και στην έκδοση άλλων "χαρτιών".

Στις ίδιες τις μετοχές.

Σύμφωνα με στοιχεία αμερικανικών πηγών, η διάθεση νέων μετοχών τους τελευταίους 2 - 3 μήνες έχει φτάσει σε επίπεδα-ρεκόρ κι όπως επισημαίνει ο κ. Mark Hulbert, όποτε έχει συμβεί αυτό, μετά οι αγορές κάνουν βουτιά της τάξεως του 5% - 7% ανάλογα με την περίπτωση.

Το κακό είναι ότι δεν αποκλείεται αντίστοιχα φαινόμενα να έχουμε και στη δική μας αγορά.

Ήδη όπως θα διαβάσετε σε σχετικό θέμα του Euro2day.gr, εισηγμένες εταιρίες ζητούν ή πρόκειται να ζητήσουν ποσό της τάξεως των 2,4 δισ. ευρώ (περιλαμβανομένης βεβαίως και της μεγάλης αύξησης της Εθνικής Τράπεζας), ενώ ουδόλως αποκλείεται στην ίδια κατεύθυνση να κινηθούν και άλλες εταιρίες (περιλαμβανομένων και κάποιων τραπεζών) στην πρώτη ευκαιρία ή (αν το προτιμάτε έτσι) ανάγκη.

Κατά την άποψη της στήλης, όλα αυτά ΔΕΝ είναι καλό σημάδι. Πολύ… χαρτί μαζεύεται παντοιοτρόπως! Κι όσο αυξάνει η προσφορά χαρτιού, τόσο μειώνονται νομοτελειακά οι τιμές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v