Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Απρ 30 2004

MARFIN: Στο 13% το ποσοστό Βγενόπουλου

Στο 13% έχει φτάσει μετά τις προχθεσινές αγορές μετοχών το ποσοστό του κ. Ανδρέα Βγενόπουλου στη Marfin Financial Group, την εταιρία holding του ομίλου Marfin.

O κ. Βγενόπουλος αγόρασε στις 28 τρέχοντος 1.300.000 μετοχές έναντι ποσού 1.814.000 ευρώ, ακριβώς τον αριθμό μετοχών που είχε προαναγγείλει ότι θα αγοράσει στις 13 τρέχοντος.

Πρέπει να σημειώσουμε ότι στο διάστημα των 40 περίπου ημερών που μεσολάβησε από την πλήρη ολοκλήρωση των συγχωνεύσεων και την έναρξη διαπραγμάτευσης των νέων μετοχών, η τιμή της μετοχής δεν έχει παρουσιάσει έντονες διακυμάνσεις.

Ωστόσο, σε σύγκριση με τα ίδια κεφάλαια που εμφανίζει το σχήμα, αλλά και με τα κέρδη που παρουσίασε στο α΄ τρίμηνο (έφτασαν τα 14 εκατ. ευρώ), η τρέχουσα αποτίμηση των 257 εκατ. ευρώ δείχνει να είναι ιδιαίτερα ”συντηρητική”, ενώ θα πρέπει να ληφθεί υπ’ όψιν και το γεγονός ότι η τρέχουσα τιμή είναι κατώτερη από την ονομαστική αξία των 2 ευρώ.

Σημειώστε επίσης ότι η Marfin έχει ήδη μπει σε διαδικασία επαναγοράς ιδίων μετοχών (καθότι η διαφορά μεταξύ τρέχουσας τιμής και ονομαστικής τιμής λογιστικοποιείται θετικά σε ειδικό αποθεματικό), ενώ προετοιμάζεται και reverse split.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v