Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουλ 20 2009

Xαραγκιώνης: Ετοιμάζει τη δική του ΑΕΕΑΠ

Xαραγκιώνης: Ετοιμάζει τη δική του ΑΕΕΑΠ
Το σχέδιο για τη σύσταση εταιρίας επενδύσεων σε ακίνητα βγάζει από το... συρτάρι ο όμιλος Χαραγκιώνη, ο οποίος είχε μεν εκδηλώσει προ τριετίας το ενδιαφέρον του για τη δημιουργία της δικής του ΑΕΕΑΠ, ωστόσο οι συνθήκες της χρηματαγοράς δεν του επέτρεψαν μέχρι σήμερα να το υλοποιήσει.

Εσχάτως, ο επικεφαλής του ομίλου κ. Θεόδωρος Χαραγκιώνης επανέφερε το θέμα στο προσκήνιο, διευκρινίζοντας πως η ΑΕΕΑΠ θα ιδρυθεί σίγουρα σε περίπτωση που το επιτόκιο δανεισμού ξεπεράσει το 7%, εξέλιξη την οποία ο ίδιος θεωρεί αρκετά πιθανή.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η ΑΕΕΑΠ θα μπορεί να αντλήσει χωρίς επιβάρυνση τα απαραίτητα κεφάλαια από το χρηματιστήριο για τη χρηματοδότηση των νέων επενδύσεων του ομίλου, το ύψος των οποίων υπολογίζεται σε εκατοντάδες εκατ. ευρώ.

Σημειώνεται πως μόνο οι έξι αναπτύξεις που βρίσκονται αυτήν τη στιγμή σε εξέλιξη και αφορούν στις αναπλάσεις παλαιών κτιρίων στις πόλεις Αθήνα, Πειραιά, Θεσσαλονίκη και στο Ηράκλειο Κρήτης αγγίζουν σε προϋπολογισμό τα 220 εκατ. ευρώ.

Ο όμιλος Χαραγκιώνη προωθεί σειρά νέες επενδύσεις, όπως την ανάπτυξη μικρών εμπορικών κέντρων σε περιφερειακές αγορές της Αττικής (Γλυφάδα, Κηφισιά, Πατήσια) και της Θεσσαλονίκης, έργα για τα οποία θα απαιτηθούν σημαντικά κεφάλαια. Εκτός αυτών, στο χαρτοφυλάκιο του ομίλου υπάρχουν και οι δύο μεγάλες αναπτύξεις που αφορούν στα εμπορικά κέντρα στο Γαλάτσι και στο Φάληρο και τα οποία αναμένεται να "ξεκολλήσουν" τους επόμενους μήνες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v