Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαϊ 25 2004

Πάλι ”αργούν” τα τρίμηνα αλλά... ποιος νοιάζεται!

Δεν ξέρω αν το προσέξατε αλλά πάλι φτάνουμε στο τέλος της σχετικής προθεσμίας (τέλος Μαΐου) κι ακόμη δεν έχουν δημοσιοποιήσει τρίμηνα παρά μόνον μερικές δεκάδες εισηγμένων.

Σκεφθείτε ότι μέχρι τώρα δεν έχουν υπάρξει καν αναλυτικά δημοσιεύματα για το που θα κυμανθεί η ποσοστιαία διαφορά με το τρίμηνο του 2003, διότι το δείγμα είναι… μικρό!!!

Πιστέψτε μας, αυτό είναι μάλλον ανησυχητικό για τα τεκταινόμενα στο πεδίο των χρηματιστηριακών τιμών, ιδίως στο χώρο της ”περιφέρειας” (που με τα δεδομένα της εποχής αριθμεί περίπου...200 εταιρίες).

Είναι δε απορίας άξιον πώς οι αρχές δεν έχουν ακόμη μεθοδεύσει κάποια αλλαγή στο νομικό καθεστώς ώστε να μην συμπίπτουν 150-200 ανακοινώσεις αποτελεσμάτων μέσα στο τελευταίο τριήμερο της προθεσμίας…

Πρόσφατα, στο Derivatives Forum, ο κ. Αλεξάκης τάχθηκε ανοικτά υπέρ μιας τέτοιας ρύθμισης. Οι υπόλοιποι παράγοντες της αγοράς γιατί δεν το ”σπρώχνουν” το θέμα;

Οι θεσμικοί και οι αναλυτές διαμαρτύρονται για το φαινόμενο αυτό όπου σταθούν κι όπου βρεθούν, πλην όμως τίποτα δεν γίνεται.

Ακόμη και τα εύκολα γίνονται δύσκολα σε αυτή τη χώρα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v